Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

«Άγγιξε» το μετάλλιο η Nαυπάκτια Πλατανιώτη στο τεχνικό σόλο!

«Άγγιξε» το μετάλλιο η Nαυπάκτια Πλατανιώτη στο τεχνικό σόλο!

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη είχε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό τεχνικού προγράμματος στο σόλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου της Γλασκώβης.

Η Πλατανιώτη κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση στον τελικό τεχνικού προγράμματος στο σόλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου της Γλασκώβης, όπως είχε κάνει και πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο, ξεπερνώντας στις λεπτομέρειες την Ισπανίδα Ιρένε Χιμένο. Η αθλήτρια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης συγκέντρωσε 87,5937 βαθμούς έναντι 87,5562β. της Ισπανίδας.

Το χρυσό μετάλλιο και σε αυτό το αγώνισμα κατέληξε σε ρωσικά χέρια, με τη Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο να παίρνει την πρώτη θέση με 93,4816 βαθμούς. Δεύτερη ήταν η Ουκρανή Γελιζαβέτα Γιάχνο με 91,3517β. και τρίτη Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι με 90,1778β. Η Βασιλική Αλεξανδρή, που αγωνίζεται με τα χρώματα της Αυστρίας, πήρε την έκτη θέση.

Άξιο αναφοράς -όπως ενημερώνει και η ιστοσελίδα της ομοσπονδίας “koe.org.gr”- η ελληνική αποστολή έκανε ένσταση για την Ιταλίδα Τσερούτι, διότι δεν εκτέλεσε καθόλου τη μία από τις υποχρεωτικές ασκήσεις που όφειλε και είναι καθορισμένες στο Τεχνικό πρόγραμμα.

Όπως εξήγησαν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και Αντιπρόεδρος της LEN Δημήτρης Διαθεσόπουλος και η ομοσπονδιακή τεχνικός και Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής του αθλήματος στη LEN Μαρία Θηβαίου, το συγκεκριμένο γεγονός έπρεπε να της επιφέρει ποινή μηδενισμού στη συγκεκριμένη άσκηση και φυσικά αρκετά μικρότερη βαθμολογία (ένας από τους κριτές, μάλιστα το έκανε, αλλά ο διαιτητής έκανε τα στραβά μάτια). Κάτι που θα έδινε αμέσως το χάλκινο μετάλλιο στην Πλατανιώτη. Η ένσταση απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό και εξετάζεται σε δεύτερο, αλλά σύμφωνα με τον κ. Διαθεσόπουλο, δύσκολα πλέον θα αλλάξουν τα πράγματα.

Η πρώτη οκτάδα του τελικού στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο:

1. Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο (Ρωσία) 93,4816 βαθμοί

2. Γελιζαβέτα Γιάχνο (Ουκρανία) 91,3517

3. Λίντα Τσερούτι (Ιταλία) 90,1778

4. Ευαγγελία Πλατανιώτη (ΕΛΛΑΔΑ) 87,5937

5. Ιρένε Χιμένο (Ισπανία) 87,5562

6. Βασιλική Αλεξανδρή (Αυστρία) 85,6352

7. Βασιλίνα Χαντόσκα (Λευκορωσία) 84,9228

8. Κέιτ Σόρτμαν (Μ.Βρετανία) 82,7030

/www.newsit.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.