Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Ανοιχτή επιστολή για τη δημιουργία αυτόνομης ακαδημίας θεάτρου και κινηματογράφου στο Αγρίνιο

Ανοιχτή επιστολή για τη δημιουργία αυτόνομης ακαδημίας θεάτρου και κινηματογράφου στο Αγρίνιο

Από το Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου

Το Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου, με ανοιχτή επιστολή, προτείνει την δημιουργία Αυτόνομης Δημόσιας Ακαδημίας, Θεάτρου και Κινηματογράφου, Δυτικής Ελλάδας, με έδρα το Αγρίνιο. Η επιστολή:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ:

1. Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη

2. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως

3. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη

4. Υπουργό Τουρισμού κο Χάρη Θεοχάρη

5. Περιφερειάρχη Π.Δ.Ε. κο Νεκτάριο Φαρμάκη

6. Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Κώστα Καραγκούνη, Μάριο Σαλμά, Σπήλιο Λιβανό, Γιώργο Βαρεμένο, Θάνο Μωραΐτη, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και ο Νικόλαο Παπαναστάση.

7. Δημάρχους Αιτωλοακαρνανίας: Αγρινίου κο Γεώργιο Παπαναστασίου, Ι. Π. Μεσολογγίου κο Κων/νο Λύρο, Ναυπακτίας κο Βασίλειο Γκίζα, Θέρμου κ. Σπύρο Κωνσταντάρα, Αμφιλοχίας κο Γεώργιο Κατσούλα, Ξηρομέρου κο Ιωάννη Τριανταφυλλάκη και Ακτίου-Βόνιτσας κο Γεώργιο Αποστολάκη.

8. Πολιτευτές και τον απανταχού λαό του νομού Αιτωλ/νίας.

ΘΕΜΑ: Δημιουργία Αυτόνομης Ακαδημίας Θεάτρου και Κινηματογράφου με έδρα το Αγρίνιο.

Το να κλαίμε πάνω από το «χυμένο γάλα» δεν έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Η απόφαση για την κατάργηση των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, ήταν από χρόνια ειλημμένη και απλά τώρα… παίχτηκε η τελευταία πράξη και έπεσε η αυλαία με τους τίτλους τέλους.

Το Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου, βλέποντας μπροστά, κάνει πρόταση για δημιουργία Αυτόνομης Δημόσιας Ακαδημίας, Θεάτρου και Κινηματογράφου, Δυτικής Ελλάδας, με έδρα το Αγρίνιο.

Απευθύνεται σε όλους τους πολιτικούς και τους πολίτες του νομού και τους προκαλεί να δουν θετικά την καινούργια πρόταση.

Υπάρχουν οι υποδομές, πολύ και καλή μαγιά για το ξεκίνημα για να καλυφτεί άνετα η πρώτη σχολική χρονιά της νέας Ακαδημίας και αυτού του έτους!

Η μεγάλη δύναμη της Ελλάδος εκτός των αγροτικών προϊόντων, είναι ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός και μια τέτοια Ακαδημία, θα προσελκύσει πολλά άτομα από την Ελλάδα και άλλες χώρες, που θα θελήσουν να μάθουν θέατρο στην μητρική κοιτίδα.

Τόσα δις από το καινούργιο πρόγραμμα ανάκαμψης, θα διαμοιραστούν σε διάφορους τομείς της χώρας, γιατί να μην πάρουμε και το αναλογούν μερίδιο για την Ακαδημία μας;
Εδώ και τώρα ξεκινήστε το! Φαντασία χρειάζεται και όραμα και πάνω από όλα χρειάζεται απόφαση και δέσμευση! Ναι θα το κάνουμε!

Ο πρόεδρος του ΑΝ.ΘΕ.Α.
Λάζαρος Τσόλκας

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Αρθούρος

  Κανένας αγώνας δεν έχει χαθεί πριν ακόμα δοθεί. Οι Αγρινιώτες συνεχίζοντας τη χρόνια διαμάχη τους με τους Μεσολογγίτες και το αντίστροφο, έπαιξαν γιά μία ακόμα φορά το παιχνίδι των Πατρινών οι οποίοι μεγιστοποίησαν αυτή τη διαφορά γιά να μικρύνουν το ειδικό βάρος του Αγρινίου στην περιοχή.
  Ο πρύτανης Μπούρας δεν είναι ισόβιος. Σήμερα είναι πρύτανης, σε πέντε χρόνια ποιός θα είναι στην πρυτανεία δε γνωρίζουμε. Ο αγώνας γιά τη διατήρηση του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Μουσειολογίας στο Αγρίνιο δε δόθηκε ακόμα. Γιατί να υπάρχει ηττοπάθεια από τους Αγρινιώτες, γιατί συνήθισαν να χάνουν κι αυτοί και οι Μεσολογγίτες.; Γιατί δε διαμαρτύρονται επιτέλους οι εκπρόσωποι του “ρωμαλέου” φοιτητικού κινήματος, να βγούν μπροστά όχι με θεωρητικολογίες του στυλ “δώστε λεφτά γιά την παιδεία”, ούτε γιά την “ιδιωτικοποίηση” της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά με συγκεκριμένες κατηγορίες ενάντια στον πρύτανη. Κι αυτές οι κατηγορίες έχουν αντικείμενο την κακή συμπεριφορά του στους φοιτητές των παλιών τμημάτων ΤΕΙ γιά τους οποίους λέει ότι ενδιαφέρεται. αλλά στην πραγματικότητα δε δίνει δεκάρα, όπως δεν έδωσαν και οι προηγούμενοι πρυτάνεις από την εποχή της. Γιατί δεν έφτιαξε Γενικό τμήμα στην Αιτωλοακαρνανία γιά τα καταργημένα τμήματα, όπως έγινε και στην συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας;
  Γιατί τα περιμένετε όλα από τους βουλευτές σας; Αφού βλέπετε ότι είναι άχρηστοι και δεν μπορούν να εξειδικεύσουν στις συγκεκριμένες ευθύνες του καθενός και χτυπάνε γενικά την α ή τη β κυβέρνηση.
  Όσο γιά την πρόταση του κυρίου Τσόλκα, φυσικά και είναι λειψή γιατί το τμήμα Θεατρικών Σπουδών ήδη εδρεύει στην Πάτρα και προφανώς είναι η μαγιά γιά οποιαδήποτε Σχολή Καλών Τεχνών στο μέλλον. Οι Πατρινοί δε θα την αφήσουν τη Σχολή μέσα από τα χέρια τους αφού ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ να μιλούν γιά τα λεγόμενα ακαδημαϊκά κριτήρια.
  Εκείνο, γιά το οποίο πρέπει να παλέψει ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας είναι η ίδρυση δεύτερης σχολής Οικονομικών Επιστημών και Λογιστικής στην Αιτωλοακαρνανία με μεταφορά του τμήματος Οικονομικών Επιστημών από το Ρίο, την επανίδρυση του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και την επανίδρυση του τμήματος ΔΠΠΝΤ. Αυτά όμως θέλουν αγώνα κι όχι καρέκλα και πολυθρόνα. Ταυτόχρονα, θα μείνει μία σχολή Επιστημών Διοίκησης στην Πάτρα με τα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκησης Τουρισμού και Διοικητικής Τεχνολογίας. Αυτό το μοντέλο λειτουργεί στο ΔΙΠΑΕ με επιτυχία, γιατί να μη λειτουργήσει και στο Πανεπιστήμιο Πατρών;

 2. Δημήτρης Κοντινίκας

  ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΩΡΕ
  ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΑΣΚΕΣ 5 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.