Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Αντιδράσεις για τη μητέρα του Ηλιόπουλου που καθαρίζει καραμπίνες με φόντο τη σβάστικα

Αντιδράσεις για τη μητέρα του Ηλιόπουλου που καθαρίζει καραμπίνες με φόντο τη σβάστικα
(Copyright: Ντοκιμαντέρ Golden Dawn Girls)

Πλάνο του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ Golden Dawn Girls δείχνει τη μητέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου να καθαρίζει ένα οπλοστάσιο μέσα στο σπίτι της

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Νορβηγού Håvard Bustnes «Golden Dawn Girls», που ασχολείται με την καθημερινότητα τριών γυναικών της Χρυσής Αυγής το 2013 έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση και ενόψει των οριστικών ποινών που θα επιβάλει το Δικαστήριο για την ηγεσία της οργάνωσης.

Το ντοκιμαντέρ που αυτές τις ημέρες μεταδίδεται από το news247.gr δείχνει την καθημερινότητα της Ουρανίας (κόρης Νίκου Μιχαλολιάκου), της Τζένης (συζύγου του Γιώργου Γερμενή) και της Δάφνης, (μητέρας του Παναγιώτη Ηλιόπουλου), όταν η διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού το 2013. Τότε, οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής ανέλαβαν να προπαγανδίσουν το «έργο» της οργάνωσης και να αποδείξουν την «αθωότητά» της.

Μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια, ωστόσο, από το ντοκιμαντέρ προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Η μητέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Δάφνη, περιμένει να υποδεχτεί τον γιο της που μόλις είχε αφεθεί ελεύθερος και του ετοιμάζει το τραπέζι. Δεν παραλείπει, ωστόσο, να καθαρίσει και τα όπλα του σπιτιού και συγκεκριμένα περίπου 10 καραμπίνες και μερικά αυτόματα όπλα που βρίσκονται σε περίοπτη θέση του σαλονιού. Στο ίδιο πλάνο, μπορείτε να δείτε, τα κάγκελα του παραθύρου της κουζίνας της που σχηματίζουν μια σβάστικα, σαν… απλή εικαστική παρέμβαση.

«Δείτε καλά και μην ξεχάσετε ποτέ τη σιδεριά στο τζάμι της άνετης κουζίνας της. Μια μεγαλοπρεπέστατη σβάστικα. Απλό διακοσμητικό στοιχείο, στο σπίτι μιας καλοβαλμένης κυρίας που ξεκίνησε κατά δήλωση της σοσιαλίστρια, έγινε εθνικίστρια αλλά ποτέ ναζί, γιατί αυτό αφορά μόνον τη Γερμανία…», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε κείμενό της στο katiousa.gr η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Εκτός από τη Λιάνα Κανέλλη, πολλοί ήταν και οι χρήστες του Twitter που σχολίασαν το γεγονός ότι μέσα στο σπίτι του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής βρισκόταν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, ενώ αναφέρθηκαν και στην πάγια ρητορική του ναζιστικού μορφώματος, που ανέφερε ότι η σβάστικα δεν είναι σύμβολο του ναζισμού, αλλά…αρχαιοελληνικός διάκοσμος.

Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από το ντοκιμαντέρ «Golden Dawn Girls», που προβάλλεται για 72 ώρες από το news 24/7.

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.