Σάββατο, Απρίλιος 20, 2019

Αντιπλημμυρικά έργα στον Αχελώο

unnamed

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μετά από την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.
O Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας με τον ανάδοχο και την παρουσία του Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Φάρες Μπεσαράτ και υπηρεσιακών παραγόντων υπέγραψαν τη σύμβαση έργου «Εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Αχελώου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ετών 2015-2016», συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΣΑΕΠ 501/2015 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Το έργο αυτό προβλέπει: Συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, Άρση προσχώσεων κάτω από υφιστάμενα τεχνικά, Απομάκρυνση απορριμμάτων , μπαζών ή βλάστησης καθ’ όλο της πεδινής κοίτης από τέλος διώρυγας διαφυγής έως τις εκβολές του ποταμού, Ενίσχυση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αναχωμάτων σε σημεία που έχουν καταστραφεί.
O Αντιπεριφερειάρχης Γ. Λύτρας σημείωσε πως «παρά την οικονομική κρίση προσπαθούμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να αποκαταστήσουμε τον ρου του ποταμού Αχελώου».
Οι εργασίες για την κατασκευή του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα και ο ίδιος ζήτησε από τον ανάδοχο να τελειώσουν στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει η υπογραφείσα σύμβαση.
«Οι προσπάθειές μας στρέφονται πάντα γύρω από την προστασία των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους. Δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από πλημμυρικά φαινόμενα είναι συχνά τον τελευταίο καιρό, αλλά προσπαθούμε να τα περιορίσουμε βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συμπληρώνοντας: «Όσα χρήματα και να διαθέτουμε για τα αντιπλημμυρικά είναι λίγα. Ωστόσο θα είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε κάθε περιθώριο για να θωρακίζουμε την Περιφέρειά μας».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.