Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Παράπονα πολιτών -Οι αστυνομικοί στον έλεγχο πιάνουν τα έγγραφα, τις βεβαιώσεις και μπορεί να μεταφέρουν τον ιό (βίντεο)

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Παράπονα πολιτών -Οι αστυνομικοί στον έλεγχο πιάνουν τα έγγραφα, τις βεβαιώσεις και μπορεί να μεταφέρουν τον ιό (βίντεο)

Σε εφαρμογή έχει τεθεί από τις 06:00 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί, λιμενικοί, αλλά και άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι πολίτες συμμορφώνονται με το νέο μέτρο. Σημειώνεται ότι οι μετακινήσεις θα γίνονται για τις επόμενες δύο εβδομάδες με τα απαραίτητα έγγραφα, σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται κυρώσεις στους παραβάτες.

Παράπονα από τους πολίτες για τη διαδικασία ελέγχου

Ωστόσο η όλη διαδικασία προκάλεσε πολλά παράπονα από την πλευρά των οδηγών και των πολιτών, καθώς οι αστυνομικοί πιάνουν τις ταυτότητες και τις βεβαιώσεις. Συγκεκριμένα πολλοί είναι οι πολίτες, οι οποίοι τονίζουν πως εφόσον οι ειδικοί λένε ότι ο κορωνοϊός παραμένει πάνω στις επιφάνειες, τότε οι αστυνομικοί δεν θα πρέπει να πιάνουν με τα χέρια τους τα έγγραφα.
Μπορεί οι αστυνομικοί να φορούν γάντια, ωστόσο αν πιάσουν τα έγγραφα ενός δυνητικά φορέα του κορωνοϊού και στη συνέχεια πιάσουν ενός άλλου πολίτη, τότε μπορούν να τον μεταφέρουν.
Μάλιστα οι πολίτες τονίζουν πως θα πρέπει να μπορούν να δείχνουν στους αστυνομικούς τις βεβαιώσεις και τις ταυτότητες, χωρίς ωστόσο να τα πιάνουν.

Μάλιστα οδηγοί και συνοδηγοί ΙΧ υποστηρίζουν πως αστυνομικοί σε αρκετές περιπτώσεις δεν κρατούν καμία απόσταση, μάλιστα σκύβουν στο ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου και σχεδόν έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες.

Βίντεο με ελέγχους της αστυνομία για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Οπως φαίνεται από το παρακάτω βίντεο που προβλήθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ οι περισσότεροι πολίτες είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα με αποτέλεσμα να συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους, ενώ φαίνεται πως οι αστυνομικοί όντως πιάνουν στα χέρια τους τα έγγραφα και τις βεβαιώσεις των πολιτών. Ενδεικτικό των παραπόνων των πολιτών είναι όσα συμβαίνουν στο 1′:56”.

Ελεγχοι και στη Θεσσαλονίκη για την κυκλοφορία των πολιτών

Ωστόσο από τις έξι το πρωί, κλιμάκια της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους και σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες πολίτες ελέγχθησαν ήδη στην παραλία της πόλης, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα, εκτυπωμένα από την πλατφόρμα που ανακοινώθηκε χθες ή χειρόγραφες υπεύθυνες δηλώσεις. Δεν έλειψαν βέβαια κι αυτοί -κυρίως νεαρής ηλικίας- που επέλεξαν να στείλουν μήνυμα (sms) στον αριθμό 13033, δηλώνοντας τον λόγο μετακίνησής τους.

Πάντως παράπονα υπήρξαν και στη Θεσσαλονίκη, αφού αρκετές ήταν οι περιπτώσεις που άνδρες των Αρχών έπιαναν τα έγγραφα ακόμη και με γυμνά χέρια. Το βίντεο του thestival.gr είναι χαρακτηριστικό:

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.