Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Απάντησε στην Σοφία Σακοράφα το Υπ. Υποδομών για την αντιπλημμυρική προστασία της Ιόνιας Οδού

Απάντησε στην Σοφία Σακοράφα το Υπ. Υποδομών για την αντιπλημμυρική προστασία της Ιόνιας Οδού

Η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών απάντησε στην ερώτηση της Βουλευτού του ΜέΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα για την αντιπλημμυρική προστασία της Ιόνιας Οδού στην Αιτωλοακαρνανία. Επί της ουσίας πρόκειται για την ίδια απάντηση που είχε λάβει προ ημερών σε σχετική Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.

Στην απάντηση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι τον Νοέμβριο του 2017 δόθηκε εντολή για την εκπόνηση των αναγκαίων προκαταρκτικών μελετών – προμελετών για την αποκατάσταση της μειωμένης παροχετευτικότητας των αποδεκτών των ομβρίων υδάτων κατάντη και εκτός των ορίων του έργου παραχώρησης.

Επίσης, τον Ιούλιο του 2018 με απόφαση του υπουργού Υποδομών δόθηκε εντολή προς τη Νέα Οδό για την εκπόνηση, αδαπάνως για το Δημόσιο, των οριστικών υδραυλικών μελετών.

Οι μελέτες αυτές περιλαμβάνουν τις αναγκαίες κτηματολογικές, περιβαλλοντολογικές, γεωτεχνικές, στατικές μελέτες καθώς και τις μελέτες οριοθέτησης υδατορεμάτων. Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτών των έργων για την Αιτωλοακαρνανία ανέρχεται περίπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Καταλήγοντας, η αρμόδια υπηρεσία ενημερώνει ότι εκκρεμεί απόφαση εκτέλεσης των παραπάνω έργων.

Αναλυτικά η απάντηση αναφέρει τα εξής:

Δήλωση του Υπεύθυνου Οργανωτικού της Συντονιστικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 στην Αιτωλοακαρνανία, Νικόλαου Τσακαρδάνου:

Η απάντηση που δόθηκε για τα αντιπλημμυρικά έργα της Ιονίας Οδού στην ερώτηση της Βουλευτή του ΜέΡΑ25, Σοφίας Σακοράφα είναι προσχηματική και πετά την μπάλα κυριολεκτικά στην εξέδρα. Μας απάντησαν για έργα που αφορούν το 2017 και το 2018. Αναρωτιέμαι, μετά το 2018 δεν υπήρξαν βλάβες από πλημμύρες σε περιουσίες; Γιατί δεν απαντούν στην ουσία των ερωτημάτων; Γιατί εμπαίζουν την τοπική κοινωνία;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.