Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2020

Απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο

Απεργιακή ημέρα η σημερινή καθώς ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του νέου αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου 24ωρη απεργία κήρυξαν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα.
Απεργιακές συγκεντρώσεις έλαβαν χώρα σε πολλές πόλεις όπως και στο βροχερό Αγρίνιο όπου ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και Σωματείων του.
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σπύρος Κοτοπούλης ενώ την ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μ.Κατσιγιάννης. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.
«Η ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση δε θα είναι για όλους , θα είναι η ανάπτυξη που απαιτούν το κεφάλαιο , οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τ’ άλλα αρπαχτικά . Αυτό αποδεικνύεται από τις δεκάδες τροπολογίες του πολυνομοσχεδίου που δίνουν τελειωτικό χτύπημα σε μισθούς , εργασιακές σχέσεις , κλαδικές συμβάσεις , δικαιώματα των εργαζομένων .Σ΄ αυτή την προσπάθεια έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Όπως στήριξε και πέρσι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου , στηρίζει τώρα και την κυβέρνηση της Ν.Δ. για το παραπέρα χτύπημα των αγώνων και της λειτουργίας των συνδικάτων», υποστηρίζει το Εργατικό Κέντρο
Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου το πολυνομοσχέδιο:
– Χτυπά τις κλαδικές συμβάσεις και δίνει με το νόμο το δικαίωμα σε επιχειρήσεις να μην τις εφαρμόζουν .
– Δίνει νέες προϋποθέσεις και διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να εξασφαλίζουν πιο φτηνούς εργάτες με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
– Καταργεί το ελάχιστο δικαίωμα προσφυγής στον ΟΜΕΔ για τις συλλογικές συμβάσεις υλοποιώντας την απαίτηση των μεγαλοεργοδοτών.
– Προβλέπει συνυπευθυνότητα των εργαζομένων για τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη και στην ουσία αθωώνει την εργοδοσία και θα αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους ανασφάλιστους.
– Προβλέπει μέτρα καταστολής της λειτουργίας των συνδικάτων , των αγώνων των εργαζομένων, θεσπίζοντας το ηλεκτρονικό μητρώο των συνδικάτων και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για απόφαση απεργίας, ένα γενικευμένο φακέλωμα που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει και να απειλήσει τους εργαζόμενους να μην αγωνίζονται , να μη διεκδικούν το δίκιο τους .
– Καταργεί όλες τις συλλογικές διαδικασίες διοικητικών συμβουλίων, γενικών συνελεύσεων και τα ίδια τα καταστατικά των συνδικάτων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.