Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Απεργιακό κάλεσμα από την Εργατική Πάλη Οικοδόμων

Απεργιακό κάλεσμα από την Εργατική Πάλη Οικοδόμων

Η Εργατική Πάλη Οικοδόμων Αγρινίου απευθύνει απεργιακό κάλεσμα . Η ανακοίνωση:

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Οικοδόμοι Απεργούμε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου
Συνάδερφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ομοσπονδία οικοδομών, το σωματείο μας . Με την συμμετοχή μας αντιδρούμε στην συνεχόμενη αντιλαϊκή πολιτική, παλεύουμε για την ανατροπή της, διεκδικούμε το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πιστή στα αφεντικά της ΕΕ, Αμερικάνους, ελληνικό κεφάλαιο, εφαρμόζει στην τετραετή θητεία της την πιο βάρβαρη αντιλαϊκή, αντεργατική, πολιτική εξόντωση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Στα χρόνια της διακυβέρνησής της έχει εφαρμόσει τα πιο σκληρά μέτρα, με νέο μνημόνιο, αξιολογήσεις κτλ. Τώρα προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία, ώστε να φτάσει στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές με το λιγότερο κόστος. Μας εξαγγέλλει το τέλος των μνημονίων και την επαναφορά στην κανονικότητα. Οι όποιες εξαγγελίες τους, αν δεν αποδειχτούν ψεύτικες, θα πρόκειται για κάποια ψίχουλα που θα δοθούν, για αύξηση στο μέλλον του κατωτάτου μισθού που θα γίνεται με συναίνεση των κοινωνικών ετέρων, δηλαδή οι εργαζόμενοι, συνδικάτα, επιχειρηματίες με βάση την ανταγωνιστικότητα και την επιθυμία των αφεντικών, πολύ μακριά από τα 751 κατωτάτου μισθού της εποχής πριν το 2009. Η μείωση της ανεργίας αντικαθιστάτε από το 8μηνα προγράμματα των 495 ευρώ και με την μερική απασχόληση των 300 και 400 ευρώ.
Τα μεγάλα ψέματα είναι πάλι εδώ αφού η κατάργηση των μνημονίων από την κυβέρνηση δεν συνοδεύεται από την κατάργηση κανενός νομού και μέτρου που ψηφίστηκε από το πρώτο μνημόνιο μέχρι και το τελευταίο, ενώ επιπλέων θα εφαρμοστούν όσα έχουν ήδη ψηφιστεί και αφορούν το 2019, 2020, 2021 κτλ.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τις κοινωνικές αντιδράσεις, να καταφέρει την ανοχή και την μικρότερη αντίσταση των εργαζομένων για να εξυπηρετήσει το κεφάλαιο στις αναδιαρθρώσεις που προωθεί με εντόνους ρυθμούς, ξεπούλημα ό,τι έχει μείνει από το δημόσιο μέσω ΤΑΙΠΕΔ, προώθηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αρπάγη της λαϊκής περιουσίας, μείωση της φορολογίας για το κεφάλαιο στο 25 με 30% εξαγγελία του Τσίπρα στη ΔΕΘ, οικονομική στήριξη στο τραπεζικό σύστημα σε περιόδους πτώσης των μετοχών του.
Οι οικοδόμοι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε από την συμμετοχή μας στον αγώνα και στην ανάπτυξη του κινήματος. Πρέπει να σταθούμε ενάντια στην μιζέρια και την φτώχεια, την εποχή της κρίσης και των μνημονίων, των 25 ευρώ μεροκάματο, με τις απλήρωτες υπερορίες στα μεγάλα έργα, στα ελάχιστα μεροκάματα και στην ανασφάλιστη εργασία. Είναι καθήκον μας τώρα να απαιτήσουμε νέα συλλογική σύμβαση, αύξηση στα μεροκάματα, αύξηση του κατωτάτου μισθού, καμία αύξηση στα όρια ηλικίας για την σύνταξη και επαναφορά τους στα προ κρίσης χρόνια, δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία. Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Επίδομα ενεργείας ίσο με το βασικό μισθό. Έργα ανάπτυξης, δημόσια σχολεία, νοσοκομεία, εργατικές κατοικίες.
Συγκέντρωση 10:00πμ Κεντρική Πλατεία

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.