Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Γιατί αποφάσισε αυστηρότερα μέτρα ο Μητσοτάκης- ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες

Γιατί αποφάσισε αυστηρότερα μέτρα ο Μητσοτάκης- ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες

Lockdown: Γιατί αποφάσισε αυστηρότερα μέτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης- ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για προληπτικούς λόγους.

Στόχος είναι να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση, έπειτα από δυο μήνες lockdown, συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημία έκτος ελέγχου», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την αυστηροποίηση των μέτρων μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

«Μέσα στον πανικό της, αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο. Αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες, την απαραίτητη επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Προγραμματίζει άνοιγμα των σχολείων για άλλη μια φορά χωρίς να ακούει τους ειδικούς, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία.Περιοριστικά μέτρα χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν», επισημαίνεται. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Παραδοχή

  Πρώτο lockdown
  Δεύτερο lockdown
  Χαλαρό lockdown
  Αυστηρό lockdown
  Ξανά χαλαρό lockdown
  Τρίτο lockdown

  Κάθε διάγγελμα και μια επιβεβαίωση αποτυχιας

 2. Άκης Ροδίτης

  Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα είχε αποφύγει τα lockdown. Θα έφτιαχνε από ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ για κάθε Έλληνα ξεχωριστά για να μπορεί να βγαίνει και να τα πίνει ελεύθερος κι έτσι θα μένανε οι μισοί. Αφού οι πιθανότητες να βγει κάποιος ζωντανός από την εντατική είναι 50/50. Με τον ίδιο τρόπο οι απαιτήσεις για το εμβόλιο -που σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα δεν υπάρχει κι ας πήγε να το κάνει- θα ήταν ακριβώς οι μισές.
  Σύστημα διαχείρισης κρίσεων ίδιο με αυτό που ξεκίνησε επί των ημερών του και στα εθνικά θέματα. Μισή Μακεδονία, μισό Αιγαίο, μισή Θράκη. Κάτι που σημαίνει αυτομάτως μισά χρήματα για εξοπλισμούς, άρα περισσότερα χρήματα για διορισμούς στο δημόσιο.

 3. Αριστεία

  Οι υπερασπιστές δεν έχουν καταλάβει ακόμη ποιος κυβερνά… Πάντα για κάθε αστοχία μιλάνε υποθετικά τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ,εμείς βλέπουμε τι κάνουν αυτοί στην πραγματικότητα. Όσο για τους διορισμούς δεν θα έπρεπε να μιλάνε αυτοί που προσπάθησαν να βάλουν φίλους, συγγενείς και συνταξιούχους σε διευθυντικές θέσεις..αυτοί που βάλανε περισσότερους μετακλητους με επιπλέον κόστος 160 εκ στον προϋπολογισμό…αυτοί που βάλανε στην συνέντευξη περισσότερη μοριοδοτηση(40%)για διορισμούς ξεπερνώντας και τα μόρια από τα πτυχία. Όσο για τα εξοπλιστικά ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε κρίσεις με μεγαλύτερη επιτυχία,όπως αυτό των δύο αξιωματικών που πέρασαν τα σύνορα ή το πλοίο που αποσύρθηκε από τις έρευνες σε λιγότερο χρόνο(δεν έκοβε βόλτες 4 μήνες) χωρίς να χρεωθουμε 15 δις…αλλά δεν περιμένεις τίποτα καλύτερο όταν σου λένε ότι τα λεφτά για τις ΜΕΘ είναι πεταμένα λεφτά ή όταν προηγούνται στον εμβολιασμό από τους υγειονομικούς… αριστεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.