Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Αποκάλυψη: το σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών για δύο (;) τμήματα (της Γεωπονικής Σχολής) στο Αγρίνιο

Αποκάλυψη: το σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών για δύο (;) τμήματα (της Γεωπονικής Σχολής) στο Αγρίνιο

Κρίσιμη περίοδος για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Αγρίνιο είναι αυτή που διανύουμε καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της Δυτικής Ελλάδας.

Πληροφορίες του agrinionews.gr θέλουν να γίνεται το πρώτο βήμα για την οριστικοποίηση του σχεδιασμού  του Πανεπιστήμιου Πατρών για την ακαδημαϊκή και ερευνητική ανάπτυξη του ιδρύματος με το βάρος των προτάσεων να αφορούν κατά κύριο λόγο την Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η βασική πρόθεση είναι η λειτουργία στο Αγρίνιο δύο μόνο τμημάτων.

Η κυοφορούμενη πρόταση του Πανεπιστημίου φέρεται να εδράζεται σε μια βασική παραδοχή: πως μία Σχολή δεν μπορεί να λειτουργεί σε διαφορετικούς νομούς και με αποστάσεις απαγορευτικές για την ακαδημαϊκή συνοχή. Όχι βέβαια ότι και όλες οι σχολές που έχουν τμήματα μόνο στην Πάτρα χαρακτηρίζονται από συνοχή…

Κατά συνέπεια είναι προφανές πως όλα είναι ανοιχτά για τα περισσότερα τμήματα του Αγρινίου καθώς τα τέσσερα που λειτουργούν στην πόλη ανήκουν σε …τέσσερις διαφορετικές σχολές.

Αφενός το Πανεπιστήμιο διαμηνύει πως η παρουσία του δεν θα σταματήσει σε καμία από τις πόλεις που βρίσκεται σήμερα αφετέρου η πρόταση του είναι να υπάρξει μια ισχυρή Γεωπονική Σχολή στο Νομό.

Αυτό σημαίνει πως στο Αγρίνιο θα χωρέσουν μόνο τμήματα που δύναται να ενταχθούν στη Γεωπονική Σχολή.

Και αυτό το σενάριο εξετάζεται για τα Τμήματα ΔΕΑΠΤ και Μηχανικών Περιβάλλοντος ενώ για το Ιστορίας-Αρχαιολογίας υποδεικνύεται η μεταφορά στην Πάτρα δια…αναβαθμίσεως.

Κανείς λόγος βέβαια δεν γίνεται για επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών

Οι δυο δρόμοι για ΔΕAΠΤ, ο εξής ένας: «εικονική» μεταφορά ή… διάλυση 

Το σχέδιο της Πρυτανείας για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων προβλέπει δύο δρόμους. Ο ένας της μεταφοράς στην Πάτρα και ο άλλος της κατάργησης μέσω συνένωσης.

Η μια εναλλακτική προβλέπει την μεταφορά στην έδρα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Πάτρα και μετατροπή σε τετραετούς φοίτησης με ταυτόχρονη παραχώρηση της υλικοτεχνικής του υποδομής στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων που εδρεύει στο Αγρίνιο.

Αυτό μάλλον συνεπάγεται και απορρόφηση του τμήματος από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ή κατανομή των μελών ΔΕΠ σε άλλα τμήματα της Σχολής.

Η δεύτερη εναλλακτική προβλέπει συγχώνευση με το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων που λειτουργεί στο Αγρίνιο με τη δημιουργία τομέα διοίκησης επιχειρήσεων τροφίμων μέσα σ’ αυτό (σε περίπτωση που μέλη ΔΕΠ θα θελήσουν να ενταχθούν στο Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, αλλιώς…)

Είναι απορίας άξιον λοιπόν που συζητείται το ξήλωμα ενός τμήματος που έχει συνεισφέρει πολλαπλώς ερευνητικά σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων τροφίμων και αγροτικά ζητήματα (και προς τούτο έχει συνεργαστεί με τοπικούς φορείς και τον δήμο Αγρινίου) με 23 χρόνια ενεργή και εξωστρεφή παρουσία.

Οι εναλλακτικές για το Μηχανικών Περιβάλλοντος

Οι ίδιες δύο εναλλακτικές προτείνονται και για το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Η πρώτη είναι η μεταφορά του στην έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής στην Πάτρα.

Το δεύτερο σενάριο είναι να αποτελέσει τον βάση νέου Τμήματος της Γεωπονικής Σχολής στο Αγρίνιο με αντικείμενο το περιβάλλον και την αειφορική γεωργία.

Το Ιστορίας-Αρχαιολογίας προς Πάτρα

Για το νεοσύστατο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας (που διαδέχθηκε το καταργημένο τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών) σχεδιάζεται η μεταφορά του στην Πάτρα όπου εδρεύει η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και η απορρόφηση εκ μέρους του του Τμήματος Μουσειολογίας που εδρεύει στον Πύργο,

Η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών είναι η μοναδική Σχολή του Πανεπιστημίου που είναι κατακερματισμένη με τμήματα και στις τρεις περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Υποστηρίζεται μάλιστα πως υπάρχει διαρροή φοιτητών του τμήματος από το Αγρίνιο σε ποσοστό 30% λόγω των πολλών μεταγραφών.

Και… εγένοντο δύο τα τμήματα στο Αγρίνιο

Η βασικότερη πρόταση λοιπόν που επεξεργάζεται η Πρυτανεία είναι στο Αγρίνιο να λειτουργούν δύο τμήματα. Το ένα «Επιστήμης της Διατροφής και Τεχνολογίας Τροφίμων» που θα προκύψει από συνένωση των Τμημάτων Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων που λειτουργεί σήμερα , του υπό αναστολή Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας (που δεν  θα λειτουργήσει) και του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων .

Το έτερο θα είναι ένα καινούργιο τμήμα Αειφορικής Γεωργίας (Διαχείρισης Αγροτικών Πόρων και Περιβάλλοντος) ως μετεξέλιξη του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος ή συνένωσή του με αντικείμενο τη Διαχείριση Αγροτικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

Είναι φανερό πως οι διεργασίες αυτές πρέπει να αφυπνίσουν τους τοπικούς φορείς, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και την αυτοδιοίκηση που έχει διαχειριστεί χλιαρά μέχρι τώρα την πολεμική σε βάρος των τμημάτων του Αγρινίου.

Όπως ανέφερε και πρόσφατα το agrinionews.gr, είναι επιτέλους η ώρα για συλλογική αντίδραση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο…

Θέματα που ενδιαφέρουν

12 Σχόλια

 1. @@@@

  Αν δεν δω φωτο καραγκουνη με υπ παιδειας δεν πιστευω τιποτα….

 2. Λάμπρος

  Γεωπονικη και με λεδδα το Μεσολογγι να προσθεσω. Παράρτημα του παραρτήματος. Πρέπει ολοι στο Αγρλινιο να ξεσηκωθουν. Δεν γινεται η Κοζάνη να εχει 10 τμηματα που δεν ειναι ουτε μιση και το Αγρίνιο 2. Ξεφτιλισμενοι πολιτικοι κουνηθελιτε

 3. Αρθούρος

  Η ιστορία του τμήματος Οικονομικών Επιστημών που ενώ ιδρύθηκε το 1985 στο Αγρίνιο κι ακολούθησαν κινητοποιήσεις των φοιτητών, έφεραν το τμήμα στην Πάτρα το 1999, συνεχίζεται.
  Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις που αναφέρονται στο δημοσίευμα ξεκίνησαν αμέσως μετά την εκλογή του νέου πρύτανη, ο οποίος δεν έκρυψε από την αρχή τις προθέσεις του γιά την ενδοχώρα της Πάτρας.
  Κι ενώ μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του, 4 μέλη ΔΕΠ από τμήματα της Πάτρας και του Αγρινίου παρέδιναν μαθήματα της ειδικότητάς τους στο τμήμα Μουσειολογίας του Πύργου, αμέσως μετά αυτό σταμάτησε κι έμεινε το τμήμα με μόλις 2 καθηγητές κινδυνεύοντας να κλείσει.
  Η ομάδα των καθηγητών που τον ανέδειξε πρύτανη, δεν αρκέστηκε στη λεόντειο συμφωνία με το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, η οποία α)έκλεισε το τμήμα Μηχανικών Η|Υ στη Ναύπακτο, β)το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Μεσολόγγι μετά από 40 έτη λειτουργίας. γ)άνοιξε το τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης στην Πάτρα, ακριβώς γιά να ρημάξει από καθηγητές το νέο τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο, δ)”νεκρανάστησε” το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στην Πάτρα μέσα από τη συλλειτουργία του με το ΠΤΔΕ σε υβριδικό σχήμα, ενώ είχε παρθεί η απόφαση πριν από 5 χρόνια γιά το οριστικό κλείσιμό του, ε)Μετονόμασε το τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε Μηχανικών Περιβάλλοντος με προοπτική μόνο να έρθει στην Πάτρα εν καιρώ και τώρα θέλουν πάλι να το υποβαθμίσουν σε τετραετές με το ίδιο αντικείμενο και στ)Έκλεισαν το πιστοποιημένο και μοναδικό στην επαρχία τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών μετατρέποντάς το σε ένα υποβαθμισμένο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας με προοπτική να το φέρουν πάλι στην Πάτρα.
  Τώρα, επιστρέφουν με τον πρύτανη και τα θέλουν όλα. Και ζητούν να κάνουν όλα αυτά που γράφονται στο άρθρο κι άλλα ακόμα.
  Δηλαδή σύμφωνο με τα ακαδημαϊκά κριτήριά τους είναι ό,τι είναι στην Πάτρα. Πόροι και καθηγητές βρίσκονται μόνο γιά ό,τι είναι στην Πάτρα. Ε, όχι, αυτό δεν είναι ακαδημαϊκό, είναι τοπικιστικό μόνο ως προς την Πάτρα και μάλλον μαφιόζικο.
  Κι έχουμε ξαναπεί ότι στην Πάτρα σήμερα εδρεύουν 28 τμήματα μαζί με τα 3 πολυτεχνικά τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δηλαδή υπάρχει μία από τις ψηλότερες αναλογίες κατοίκων ανά τμήμα στη χώρα. 5635 κάτοικοι ανά τμήμα. Ενώ επίσης λειτουργούν και εγκαταστάσεις και κτίρια του ΕΑΠ στην πόλη. Αλήθεια, γιατί δεν προτείνουν να μεταφερθούν τα 3 πολυτεχνικά τμήματα στην Τρίπολη και την Καλαμάτα όπου γεωγραφικά ανήκουν;
  Και πόροι γιά καθηγητές υπάρχουν μόνο γιά τα παλιά, κατάφορτα από καθηγητές τμήματα που εδρεύουν στην Πάτρα, Ιατρικής με 180 καθηγητές, Πολυτεχνικής Σχολής και Σχολής Θετικών Επιστημών με δεκάδες κι εκατοντάδες καθηγητές. Εκεί θα λείψουν σύμφωνα με τον πρύτανη και είναι αναγκαίοι, αλλά δε θα κλείσουν αυτά τα τμήματα όπως στη Μουσειολογία και στα άλλα επαρχιακά τμήματα.
  Επίσης το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κατάφερνε και λειτουργούσε όλα τα τμήματά του μέχρι το 2019 και τα επαρχιακά, εκείνος γιατί από τότε που έγινε πρύτανης δεν μπορεί να τα λειτουργήσει; Μήπως επειδή δεν έχει τις δυνάμεις και τις ικανότητες; Αλλά κι αυτό είναι εφαρμογή της πολιτικής του. Τίποτα δεν είναι αθώο, ακόμα και γιά τους πρυτάνεις. Κατά τα άλλα μιλούν γιά συνάντηση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία. Ποιά κοινωνία; Γιατί την επαρχιακή απ’ ό, τι φαίνεται την έχουν γραμμένη.
  Και φυσικά, δε θα δεχτούν καμία συμβιβαστική πρόταση από τους Δημάρχους της επαρχίας. Αλλά η κατάσταση δε θα είναι όπως παλιά. Γιατί το Αγρίνιο έχει 94000 κατοίκους πιά-όσους είχε και η Πάτρα όταν ξεκινούσαν να λειτουργούν τα πρώτα της τμήματα το 1966-και δεν είναι ο φτωχός συγγενής του παρελθόντος.
  Όταν μετέφεραν την έδρα του Οικονομικού από το Αγρίνιο στην Πάτρα, ήταν τόσο τεταμένες οι σχέσεις Πάτρας-Αγρινίου που γιά να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, αποφασίστηκε η ίδρυση ξεχωριστού Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με τρία τμήματα, το οποίο κι έκλεισε το 2013 γιά να παραλάβει τα τμήματα το Πανεπιστήμιο Πατρών και να τα κλείσει όπως αναφέρει το νέο σχέδιο. Η κατασκευή της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου δεν κατάφερε να ενώσει τους ανθρώπους και να μειώσει τις τοπικιστικές αντιθέσεις.
  Αν σήμερα υπήρχαν αποφασιστικοί τοπικοί ηγέτες θα πάλευαν να περιληφθούν τα 2 τμήματα της Ηλείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τα τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας σε ξεχωριστό Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας , όπως το 2000.
  Αν και ως Πατρινός είμαι υπέρ συμβιβαστικών λύσεων, επειδή ο νυν πρύτανης συνεχίζει να δείχνει αυτό το σκοτεινό πρόσωπο στην ενδοχώρα, την επαρχία της Πάτρας, κι εγώ προτείνω την παραπάνω λύση. Να μείνει μόνο του το Πανεπιστήμιο Πατρών, με τις σχολές που υπάρχουν στην Πάτρα, ούτε καν στην Αχαϊα!

 4. Ανώνυμος

  Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ 1970.

 5. Αιτωλός

  Σωστή η πρυτανεία για ίδρυση γεωπονικής στο Αγρίνιο. Έπρεπε νωρίτερα στον μεγαλύτερο αγροκτηνοτροφικο νόμο πανελλαδικά.

 6. @@@@

  Δεν φταινε αυτοι εμεις φταιμε που τους ανεχομαστε…..

 7. NoMorePatras

  Εγω σας τα ελεγα εδω και μια δεκαετια…
  Αλλα το Αγρινιο δεν ηθελε αυτονομο πανεπιστημιο με εδρα το Μεσολογγι….
  Οποιος θελει συνειδητα Πατρα, το λουζεται….

  Η μονη λυση για την Αιτωλοακαρνανια, ηταν, δεν ξερω πια αν ειναι εφικτο,
  αυτονομο πανεπιστημιο δυτικης στερεας Ελλαδας με εδρα το Μεσολογγι, και πολλα τμηματα στο Αγρινιο φυσικα.

  Ο μονιμος εχθρος μας, οχι μονο στο θεμα του πανεπιστημιου, αλλα και σε πλειστα αλλα, ειναι η Πατρα. Μονιμο καπελωμα…. ο φαταουλας της Πατρας, ολα δικα τους….
  Δειτε πχ το Πλατυγιαλι, κανεις δεν νοιαζεται….ενω για το λιμανι της Πατρας, ακομη και του…..Κατακολου;;;
  Τι να λεμε…

  Βεβαια, βρισκουν και τα κανουν.
  Οι δικοι μας αθλιοι εδω εκπροσωποι, που ομως τους ψηφιζουμε-να μην ξεχνιομαστε,
  δεν νοιαζονται για τιποτε….υπνος βαθυς….

  Μεσολογγι-Αγρινιο-Ναυπακτος, πρεπει να διεκδικησουν ενα καλυτερο μελλον για την Αιτωλοακαρνανια.
  Η ισχυς εν τη ενωσει.
  Ο λαος πρεπει να απαιτησει τα αυτονοητα.

 8. ΝΙΚΗ

  Καλησπέρα σας..Πολύ σωστά τα λέτε κύρις Αρθούρο.Τι να πούμε κι εμείς στον Πύργο που τα παιδιά μας σπούδαζαν στο πρώην ΔΟΕΠ&ΤΜ το οποίο με τις συνενώσεις αφομειώθηκε στο νεοσύστατο τμήμα Μουσειολογίας και φέτος τα παιδιά μας έχασαν το Χειμέρινό τους εξάμηνο γιατί δεν είχαν καθηγητές πέρα απο τα 2 μέλη ΔΕΠ .Για να καταλάβετε το Ζ εξάμηνο στην κατεύθυνση της Επικοινωνίας δεν διδαχθηκε ούτε ένα μάθημα και κανείς δεν φέρει καμιά ευθύνη.Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση από κανέναν αρμόδιο που να μας ενημερώνει τι θα γίνει με τα μαθήματα αυτά.Ο ένας μετατωπίζει την ευθύνη στον άλλον σχεδόν 4 μήνες μέχρι που χάθηκε το Χειμερινό εξάμηνο.Η Πρυτανεία στο Υπουργείο Παιδείας ,αυτοί στην Σύγκλητο και πάλι από την αρχή.Το σίγουρο είναι ότι αυτό που προσπαθούν αν πετύχουν έιναι η διάλυση των Περιφρειακών Τμημάτων χωρίς να υπολογίζουν τους φοιτητές και τις οικογένειές τους που στερούνται για τις σπουδες των παιδιών τους.Δεν υπολογίζουν ούτε τις τοπικές κοινωνίες των πόλεων αυτών που στηρίζονται οικονομκά από τους φοιτητές.Αντί να στηρίζουν τα Τμήματα δεν δίνουν καθηγητές με σκοπό την αυτοδιάλυσή τους και είτε την μεταφοράτ ους στην Πάτρα είτε το οριστικό κλείσιμό τους.

 9. Theofilos

  Δεν τα λες καλά Αρθούρε. Ενώ έχεις μία ιδέα γύρω απο τα ιστορικά θέματα των σχολών ,τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι και κριτήρια που τα τμήματα πρέπει να εδρεύουν σε πανεπιστημιουπόλεις (campus) στην Πάτρα.

 10. DIKASTIS

  ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ, ΓΙΑΤΊ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ..Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΣΤΙΕΣ. ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΊΝΙΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (ΠΧ ΦΛΩΡΙΝΑ).. ΤΑ ΜΟΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΠΟΝΙΚΑ, ΩΣΤΟΣΟ ΜΕ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΜΙΑ ΩΡΑ (ΑΡΤΑ) ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΒΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ 10 ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΗΚΤΟΣ. ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΙΤΗΤΗ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Η ΠΑΤΡΑ Ο ΒΟΛΟΣ ΚΛΠ, ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ..ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ 15.000 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΠΗΚΕ ΜΕ 9.500..ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ..ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..ΚΡΙΜΑ

 11. Αντωνιου Στρατος

  Καλα σας κανουνε μια ζωη χειροκροτητες εισαστε. Ολα στην αθηνα να πανε.

 12. Αρθούρος

  Προς Δικαστής: “Το είτε σας αρέσει είτε όχι”, απευθύνεται σε Αγρινιώτες, Μεσολογγίτες και Πυργιώτες ή σε Αιγιώτες και Πατρινούς που ζούν στα νότια προάστια; Γιατί ο εγωισμός και η αλαζονεία ορισμένων ξεχειλίζει και δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Ούτε που το περίμεναν ότι με τη συγχώνευση θα αποχτήσουν ως περιουσιακό στοιχείο τις εγκαταστάσεις του πρώην ΑΤΕΙ, αλλά και που τις απόχτησαν, τί κάνουν γιά να τις εκμεταλλευτούν και να τις αξιοποιήσουν; Αλλά είπαμε, αυτές βρίσκονται στα νότια, ΜΑΚΡΙΑ από το βασίλειό τους στο βορρά όπου ζούν αναπαυτικά στους θρόνους τους. Στο ΠΑΔΑ υπάρχουν τρεις πανεπιστημιουπόλεις επειδή οι σχολές των πρώην ΑΤΕΙ έχουν τις δικές τους εγκαταστάσεις που είναι μακριά η μία από την άλλη. Έτσι, και τα διαφημιστικά σάιτ του Πανεπιστημίου και στα λεωφορεία τους μιλούν γιά “Πανεπιστημιούπολη 1″,Πανεπιστημιούπολη 2″και Πανεπιστημιούπολη 3”, Εδώ τα λεωφορεία δύο χρόνια μετά τη συγχώνευση γράφουν “ΑΤΕΙ-Κουκούλι”, αντί γιά Πανεπιστημιούπολη 2″και Πανεπιστημιούπολη 1″ στο Ρίο. Από τη σημειολογία αυτή μπορεί κανείς ν’ αντλήσει συμπεράσματα γιά το τί σημαίνει το “είτε σας αρέσει, είτε όχι”.
  Έπειτα, ελλείψεις 3-5 καθηγητών στην Πολυτεχνική Σχολή ή τη Σχολή Θετικών Επιστημών με εκατοντάδες καθηγητές ή από την Ιατρική Σχολή της Πάτρας με 180 μέλη ΔΕΠ δεν είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα όσο έχει η Μουσειολογία του Πύργου και το τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής στο Μεσολόγγι που κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω έλλειψης καθηγητών. Είναι θέμα αξιολόγησης, οπτικής και ιεράρχησης. Είναι όμως θέμα και γενικότερης φιλοσοφίας γιά την ανάπτυξη όλων των επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Γιατί όταν εγείρονταν στο παρελθόν θέματα ίδρυσης σχολών με διαφορετικό προσανατολισμό απ’ αυτές που ήταν οι παλιότερες, δηλαδή γιά τις Φιλοσοφική, Νομική και κυρίως Γεωπονική, έσπευδαν να προβάλουν τις δικές τους ελλείψεις κι ανάγκες κι έτσι η Γεωπονική ιδρύθηκε τελευταία απ’ όλες και η Νομική δε θα ιδρυθεί ποτέ.
  Και γιά νά’ ρθούμε στους Αιγιώτες. Στη συγχώνευση χάσανε το τμήμα Οπτικής και προτάθηκε άκουσον άκουσον στους φοιτητές να επιλέξουν να εισαχθούν ή στη Νοσηλευτική ή στη Φυσικοθεραπεία. Δηλαδή παζάρια μπακαλίστικα. Κι εκείνοι το δέχτηκαν(φυσικά όλ’ αυτά επί Γαβρόγλου, γιατί κι εκείνος έβαλε το χεράκι του στις ανομίες). Τώρα με περισσή ασέβεια, θέλετε να πάρετε και το τμήμα Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο. Τελικά νομίζω ότι πολύ σας σεβάστηκε ο ευγενικός επαρχιώτης στον αυχένα του. Είναι καιρός να ξεσηκωθεί με τα καμώματά σας.
  Όσο γιά το θέμα της Εστίας, ρωτήστε καλύτερα πόσους μπορεί να εξυπηρετήσουν οι εστίες των Πατρών. Γιατί όταν στοιβάζουμε ανεξέλεγκτα ένα σωρό τμήματα μόνο στην Πάτρα, τα κρυμμένα προβλήματα της έλλειψης εγκαταστάσεων, θα αποκαλυφθούν.
  Α, να μην ξεχάσω. Στην Πάτρα εδρεύει και το ΕΑΠ με βιβλιοθήκες και πολλές κτιριακές εγκαταστάσεις. Η ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. Έχει ανάγκη από βιοτεχνίες κι εργοστάσια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.