Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Δημήτρη Μπακοχρήστο (video)

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Δημήτρη Μπακοχρήστο (video)
 14089138_10210864355233641_149643657415271052_n

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στον τελικό των 54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο.

O Έλληνας πρωταθλητής, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό με το χέρι του, κατάφερε να σηκώσει 162 κιλά και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας.
Στην πρώτη του προσπάθεια ο Έλληνας πρωταθλητής σήκωσε 162 κιλά, ενώ ήταν άκυρος τόσο στην δεύτερη όσο και στην τρίτη προσπάθεια με την μπάρα στα 170 κιλά.
Ο Μπακοχρήστος είναι ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ με 181 κιλά από το 2015 στο Καζακστάν, όμως το πρόβλημα στο χέρι του στέρησε μια μεγάλη επίδοση αλλά και το χρυσό μετάλλιο.
 Να σημειωθεί ότι 162 κιλά σήκωσε και ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Κάρα, ο οποίος όμως είχε μεγαλύτερο σωματικό βάρος σχεδόν κατά ένα κιλό (52.57κ ο Μπακοχρήστος, 53.79κ. ο αντίπαλός του).

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ με 181 κιλά από το 2015 στο Καζακστάν, όμως σήμερα το πρόβλημα στο χέρι του στέρησε μια μεγάλη επίδοση αλλά και το χρυσό μετάλλιο.

Video από την απονομή του μεταλλίου από το vonitsanea.blogspot.gr


Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος είναι κάτοικος Μοναστηρακίου Βόνιτσας. Γεννήθηκε το 1983 και εκτός από τον αθλητισμό,
ασχολείται με το τυροκομείο που έχει στο χωριό, σε μια οικογενειακή επιχείρηση με τον πατέρα του και τον αδελφό του. Από μικρός του άρεσε ο αθλητισμός και περισσότερο το ποδόσφαιρο αλλά για λόγους υγείας, καθώς πάσχει από υποχονδροπλασία, δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Το άθλημα του είναι η άρση βαρών σε πάγκο, άθλημα που το έκανε γνωστό στην περιοχή του ο Δημήτρης.

Η άρση βαρών τον κέρδισε κατά τύχη, αφού μια μέρα συναντήθηκε τυχαία σε ένα κατάστημα στην Λευκάδα το 2009 με τον σημερινό προπονητή του Χρήστο Τριφύλλη, ο οποίος τον πλησίασε και τον ρώτησε αν ασχολείται με τον αθλητισμό, τον ενημέρωσε πως είναι προπονητής σε σύλλογο στα Γιάννενα και του έκανε την πρόταση να ασχοληθεί με την άρση βαρών σε πάγκο. Ο Μπακοχρήστος δέχθηκε την πρότασή του και αν και ήταν μακριά από τα Γιάννενα το Μοναστηράκι, άρχισε να γνωρίζει σιγά σιγά το άθλημα. Έτσι στις αρχές του 2010 άρχισε να κάνει προπονήσεις και για ένα χρόνο περίπου πηγαινοερχόταν στην Λευκάδα και δυο φορές το μήνα πήγαινε στα Γιάννενα για να τον επιβλέπει ο Τριφύλλης.

Τα τελευταία χρόνια κάνει προπονήσεις στο κλειστό μπάσκετ της Βόνιτσας όπου έχει μέσα γυμναστήριο και έχει βάλει δικά του όργανα γυμναστικής που του τα έχει δώσει η Ομοσπονδία της Άρσης βαρών. Πηγαίνει πολλές φορές και στην Θεσσαλονίκη όπου είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής του, Δημήτριος Ιωαννίδης και η εθνική ομάδα όταν έχει προετοιμασία. Λαμπαδηδρόμος τον Μάιο του 2012 στην Ολυμπιακή φλόγα που πέρασε από την Βόνιτσα για τους αγώνες του Λονδίνου, λαμπαδηδρόμος και στα Γιάννενα το Καλοκαίρι του 2013 για τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες που έγιναν στο Σότσι στην Ρωσία.

Οι επιτυχίες του άρχισαν άρχισαν να έρχονται νωρίς και να μας κάνει όλους υπερήφανους:

-Πρωταθλητής Ελλάδος το 2010, 2011, 2012, 2013, και 2014. Κάτοχος Πανελλήνιου ρεκόρ Ανδρών στην κατηγορία των 54 κιλών.
-3η θέση στο παγκόσμιο διεθνές τουρνουά με Ευρωπαϊκό ρεκόρ τον Φεβρουάριο του 2013 στο Daubai.
-2η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ρωσία το Μάιο του 2013.
-1η Θέση στους αγώνες στην Ουγγαρία τον Ιανουάριο -2014 και
-1η Θέση στους αγώνες στην Ουγγαρία τον Νοέμβριο 2015.

Εάν μετά από τέτοια πίστη και τόσο κόπο στις προπονήσεις και τις μετακινήσεις που χρειαζόταν για να προπονείται δεν άξιζε το μετάλλιο του Παραολυμπιονίκη, τότε ποιός το άξιζε;

Χίλια μπράβο στο Δημήτρη που πανάξια έχει φτάσει στην κορυφή του αθλήματος του, με τη θέληση και την πίστη στις δυνάμεις του!

 
Πηγή: www.lifo.gr 
 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.