Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Απορρίπτει “Κλεισθένη” η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

kleisthenisΜε µεγάλη πλειοψηφία το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήµων (Π.Ε.Δ.)Δυτικής Ελλάδας στη συνεδρίασή του την Τρίτη 8-5-2018 υιοθέτησε την απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε. που αφορούσε το νοµοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών µε την επωνυµία “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”.

Συγκεκριµένα οι εκπρόσωποι της παράταξης “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ” και “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” ψήφισαν τα παρακάτω:

1. Απορρίπτουν στο σύνολό του το συγκεκριµένο σχέδιο Νόµου, και το επιστρέφουν στον Υπουργό Εσωτερικών ως απαράδεκτο, γιατί δεν προω θεί καµία αλλαγή στο µοντέλο λειτουργίας του Κράτους, δεν λαµβάνει υπόψη τις θέσεις που έχει εκφράσει και καταθέσει επίσηµα η Κ.Ε.Δ.Ε., αλλά και δεν ανταποκρίνεται στις µεγάλες ανάγκες που έχει σήµερα ο θεσµός της Αυτοδιοίκησης, για να επιτελέσει το έργο του, προς όφελος των τοπικών µας κοινωνιών.

2. Ζητούν την απόσυρση του νοµοσχεδίου.

3. Ζητούν την άµεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου µε την Κυβέρνηση, µε συγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα τουλάχιστον δύο µηνών, προκειµένου να υπάρξει ένα σχέδιο νόµου που θα προωθεί πραγµατικά τη µεταρρύθµιση.

4. Καταγγέλουν ότι το συγκεκριµένο Ν/Σ οδηγεί τους Δήµους σε ακυβερνησία, χάος και παράλυση. Ενώ ενισχύει τη διαφθορά και την συναλλαγή στην καθηµερινή λειτουργία των Δήµων.

5. Ζητούν από τον Υπουργό Εσωτερικών να δεσµευθεί πως δεν θα υπάρξει καµία αλλαγή του εκλογικού συστήµατος των αυτοδιοικητικών εκλογών χωρίς τη σύµφωνη γνώµη της Αυτοδιοίκησης. Σε κάθε περίπτωση, η όποια αλλαγή του εκλογικού συστήµατος να ισχύει από τις µεθεπόµενες εκλογές.

6. Ζητούν τη σύσταση Επιτροπής στην οποία θα συζητηθούν όλα τα ζητήµατα που χρήζουν επίλυσης µέσω της επόµενης Συνταγµατικής Αναθεώρησης.Επί του νοµοσχεδίου οι εκπρόσωποι της παράταξης “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” κατέθεσαν και ψήφισαν δική τους ολοκληρωµένη πρόταση.

Την απόφαση της Π.Ε.Δ. Δ.Ε. καταψήφισε η εκπρόσωπος της παράταξης “ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” παρουσιάζοντας και καταθέτοντας τις απόψεις της.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.