Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Απρόοπτο στην Κεφαλονιά: Ο αέρας πήρε τον ιερέα στον Αγιασμό των υδάτων

Απρόοπτο στην Κεφαλονιά: Ο αέρας πήρε τον ιερέα στον Αγιασμό των υδάτων

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν τον ιερέα που τελικά ολοκλήρωσε την τελετή
Μετ’ εμποδίων εξελίσσεται σήμερα η τελετή του αγιασμού των υδάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων».

Οι ισχυροί άνεμοι έντασης έως και 10 μποφόρ προκαλούν απρόοπτα, ενώ οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί η τελετή σε ορισμένες πόλεις.

Μετά την Φλώρινα, όπου ο σταυρός «χάθηκε» στα νερά ποταμού χωρίς να μπορεί κανένας να τον εντοπίσει στα παγωμένα νερά, ένα ακόμη απρόοπτο σημειώθηκε στη Σκάλα Κεφαλονιάς.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το κανάλι Kefalonia Click στο YouTube, ο ιερέας εμφανίζεται να πλησιάζει στη φουρτουνιασμένη θάλασσα για να ρίξει τον σταυρό. Κάθε του βήμα δείχνει εξαιρετικά δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων. Κάποια στιγμή, προσπαθώντας να ρίξει τον σταυρό, δεν καταφέρνει να σταθεί όρθιος και πέφτει.

Στη συνέχεια ο παπάς με τη βοήθεια των πιστών σηκώνεται και ρίχνει τον σταυρό με τη δεύτερη προσπάθεια. Ο σταυρός ήταν δεμένος με σχοινί λόγω της κακοκαιρίας, ενώ μια γυναίκα ήταν τελικά η τολμηρή που μπήκε στο νερό και τον έπιασε.

φωτό e-kafalonia.gr -www.protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.