Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Aς το ξεκαθαρίσει ο Κικίλιας

Aς το ξεκαθαρίσει ο Κικίλιας

Δύο θέματα για αντιπολιτευτικό οίστρο πρόσφερε στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ η επικαιρότητα των ημερών.

Πρώτο προέκυψε το θέμα του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου και η είδηση ότι ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μειώνει το ποσό για την αναμόρφωση των κτιρίων του Παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου από 1.000.000 ευρώ σε 50.000, υπογράφοντας την ανακατανομή συγκεκριμένου κωδικού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2019.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος ξιφούλκησε και έφτασε να κάνει λόγο για πολιτικό σκάνδαλο, η νομαρχιακή του κόμματος και η αυτοδιοικητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν οργισμένες.

Πιο προσεκτικός εμφανίστηκε ο Θάνος Μωραΐτης που εκφράζει «εύλογη ανησυχία ότι μπορεί να είναι προάγγελος απένταξης του σημαντικού αυτού έργου» και καλεί τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και να δεσμευτεί ότι το έργο θα λάβει χρηματοδότηση, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης κι αναμένεται η παράδοση των σχετικών μελετών.

Πάνω σε αυτή την τοποθέτηση όντως μπορεί να γίνει κουβέντα. Γιατί αφορισμοί δεν μπορούν να εκφράζονται όταν είναι γνωστή η στασιμότητα, οι παλινωδίες των τελευταίων ετών, οι προγραμματικές συμβάσεις που υπογράφτηκαν για να… υπογραφούν και για να αερολογεί η προηγούμενη περιφερειακή αρχή.

Στο υπουργείο Υγείας λέγεται πως έπεσαν από τα σύννεφα όταν έμαθαν για τις αντιδράσεις στο Αγρίνιο. «Καλά δεν γνωρίζουν ούτε από στοιχειώδεις λογιστικές πρακτικές αυτοί που τα λένε;» , αναφέρουν επιμένοντας πως η απόφαση πάρθηκε για να μην χαθούν τα χρήματα μιας και φτάσαμε στο τέλους του έτους και δεν αξιοποιήθηκαν και πως η πίστωση θα ενταχθεί στο ΠΔΕ του 2020.

Αυτό διαβεβαιώνουν και διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι. Έτσι όμως το τοπίο δεν ξεκαθαρίζει οριστικά και είναι ο Κικίλιας αυτός που πρέπει να το πράξει. Ας βγάλει μια ανακοίνωση να τα πει επισήμως γιατί τα γραπτά μένουν και κρίνονται.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΤΩ……ΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ !!!!!!! ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙ !!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.