Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Αυστηρή η στάση του Δήμου Ναυπακτίας απέναντι σε όσους απορρίπτουν σκουπίδια σε ελεύθερους χώρους

Αυστηρή η στάση του Δήμου Ναυπακτίας απέναντι  σε όσους απορρίπτουν σκουπίδια σε ελεύθερους χώρους

Αυστηρή θα είναι η στάση του Δήμου Ναυπακτίας απέναντι σε όσους εναποθέτουν σκουπίδια, αδρανή υλικά, κλαδιά και κάθε είδους απορρίμματα σε ελεύθερους χώρους μετατρέποντάς τους σε παράνομες χωματερές.

Σημειώνεται πως, ήδη έχουν παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή, περιπτώσεις αναφορών για πολίτες που συστηματικά απορρίπτουν σκουπίδια σε συγκεκριμένα σημεία, όπως στην περιοχή ΚοκαλέικαΠαλαιοπαναγιάς (θέση Σαΐτα), με αποτέλεσμα τη ρύπανση τόσο του περιβάλλοντος χώρου όσο και του παρακείμενου ποταμιού.

Με δεδομένο ότι η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας αποτελούν υποχρέωση τόσο του Δήμου όσο και των ίδιων των δημοτών, καλούμαστε όλοι να διατηρούμε τους ελεύθερους χώρους καθαρούς και να σεβόμαστε τους κανόνες καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας δήλωσε: «Αυτό που δεν μπορούμε να ανεχθούμε σε καμία περίπτωση είναι η ασυνειδησία ορισμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι εναποθέτουν σκουπίδια ανεξέλεγκτα,τη στιγμή που είτε έχουν τη δυνατότητα να τα τοποθετήσουν σε κάδους είτε να επικοινωνήσουν με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου για τα πιο ογκώδη.  Θα είμαστε αυστηροί απέναντί τους, καθώς δε μας μένει άλλη επιλογή.  Χρειάζεται η συνεργασία όλων μας προκειμένου να περιορίσουμε τέτοια φαινόμενα.  Η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας στην ατζέντα της καθημερινότητας».

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. GEO

    Για το θέμα, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας δήλωσε: «Αυτό που δεν μπορούμε να ανεχθούμε σε καμία περίπτωση είναι η ασυνειδησία ορισμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι εναποθέτουν σκουπίδια ανεξέλεγκτα,τη στιγμή που είτε έχουν τη δυνατότητα να τα τοποθετήσουν σε κάδους είτε να επικοινωνήσουν με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου για τα πιο ογκώδη. Θα είμαστε αυστηροί απέναντί τους, καθώς δε μας μένει άλλη επιλογή. Χρειάζεται η συνεργασία όλων μας προκειμένου να περιορίσουμε τέτοια φαινόμενα. Η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας στην ατζέντα της καθημερινότητας».

    Nαι σας είδαμε το περασμένο καλοκαίρι που στα ορεινά του Δήμου περάσατε μόνο δύο φορές για να πάρετε τα σκουπίδια και όταν σας ενημερώσαμε μας είπατε ότι είστε καλύτεροι από τον Δήμο Κέρκυρας.
    καλά κάνετε και πάτε στον εισαγγελέα αλλά αναρωτιέμαι μήπως και εμείς οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουμε συστηματικά στον Εισαγγελέα για κάτι που πληρώνουμε και δεν το έχουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.