Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ερώτηση Βαρεμένου για τη δυσλειτουργία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στη Δυτική Ελλάδα

Ερώτηση  Βαρεμένου για τη δυσλειτουργία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στη Δυτική Ελλάδα

Τη δυσλειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΚΑ στην Πάτρα και τη συνεπακόλουθη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, φέρνει στο Κοινοβούλιο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος με ερώτηση που κατέθεσε προς την αρμόδια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει στην ερώτησή του, «τον Ιανουάριο 2017 οι ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές αρμοδιότητες του ΟΓΑ μεταβιβάστηκαν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης – ΕΦΚΑ και υλοποιούνται έκτοτε από αυτόν. Ωστόσο, η κανονικότητα δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στην Πάτρα όπου και έχει την έδρα της η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας. Οι διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων είναι συνεχείς για μεγάλες καθυστερήσεις στην επεξεργασία των αιτήσεων και την καταβολή των συντάξεων, στην ενημέρωση για την πορεία των αιτήσεών τους, στις άλλες παροχές του Φορέα, και, γενικά, για ελλιπή και χρονοβόρα εξυπηρέτησή τους. Για δε τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ από την Αιτωλοακαρνανία, τους οποίους οι τοπικοί ανταποκριτές παραπέμπουν κατά κανόνα στις κεντρικές υπηρεσίες της Πάτρας, πρέπει να συνυπολογισθεί η επιπλέον ταλαιπωρία και οικονομική δαπάνη που υφίστανται λόγω της αναγκαστικής μετακίνησής τους σε αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων».

Με αυτά τα δεδομένα, ο Γιώργος Βαρεμένος ερωτά την Υπουργό:

«1. Πόσους υπαλλήλους διαθέτει η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΚΑ; Θεωρείται επαρκής η δύναμη του προσωπικού, με δεδομένη την έκταση της περιφέρειας και τον αριθμό των ασφαλισμένων που καλείται να καλύψει;

2. Ποια μέτρα προτίθεται γενικότερα να λάβει προκειμένου η συγκεκριμένη Διεύθυνση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασφαλισμένων, χωρίς αυτοί να υφίστανται την καθυστέρηση στις οφειλόμενες παροχές και την ταλαιπωρία στις καθημερινές συναλλαγές, για τις οποίες σήμερα διαμαρτύρονται;».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.