Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Μπορεί να το ‘χουν πλανέψει…

fil

Πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στον πρόεδρο της Β” ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Καραμητσόπουλο, για την παρρησία του στο θέμα των “σεισμόπληκτων” (για δύο ολόκληρες μέρες!)σχολείων στους δήμους Ακτίου – Βόνιτσας και Ξηρομέρου.

Έκανε λόγο παλιότερα για «σκανδαλώδη απόφαση» του υπουργού Παιδείας να συμπεριλάβει τα λύκεια των δήμων αυτών στα «σεισμόπληκτα» του σεισμού της Λευκάδας τον Νοέμβριο του 2015 ώστε οι μαθητές τους να μπουν με ποσόστωση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Του το είπε του κ. υπουργού και δια ζώσης στη συνάντηση που είχαν στο Θέρμο, έκανε και μια ακόμα πιο αναπάντεχη-για άνθρωπο  μέσα στο σύστημα της εκπαίδευσής μας-δήλωση ζητώντας “να αλλάξουμε όλοι νοοτροπία και να ξεφύγουμε από την ευκολία της ήσσονος προσπάθειας και των ‘δικών μας παιδιών’’.

Μερικοί νομίζουν ότι είναι εύκολο να τα πει κάποιος που υπηρετεί την ελληνική Παιδεία αυτά τα πράγματα αλλά πλανώνται πλάνην οικτράν. Ειδικά αν για το θέμα έχουν ενδιαφερθεί προσωπικά βουλευτές του νομού μας που έχουν ερείσματα στην συγκεκριμένη περιοχή, οι ίδιοι δήμοι αλλά και τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ, που ένιωσαν ότι(“τι κακό έκαναν;”)απλά πως θα βοηθούσαν τον λαό της περιοχής τους.

Για να μην αναφέρουμε πόσο δύσκολο είναι να κατακεραυνώσει κάποιος την ήσσονα προσπάθεια και να προέρχεται από το προοδευτικό πολιτικό φάσμα, ενώ παράλληλα να έχει κάνει κινητοποιήσεις και να είναι στα ίδια μετερίζια με πάμπολλους που έχουν παρεξηγήσει σφόδρα την έννοια των “κεκτημένων”.

Την πλάνη την ομολόγησε ο κ. Φίλης κάνοντας λόγο για ορισμένους που ξεγέλασαν το υπουργείο, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι δεν χωρά συζήτηση το θέμα. Ο, δε, κ. Φίλης είναι ο δεύτερος υπουργός που δηλώνει πεπλανημένος αυτές τις μέρες, προς τιμήν του κι αυτός, καθώς δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι στην κεντρική πολιτική σκηνή και να δηλώνεις ότι επλανήθης, ζητώντας εμμέσως ή αμέσως συγγνώμη.

Επειδή όμως τώρα είναι μπόσικοι οι κ. υπουργοί(λόγω καλοκαιριού άραγε;) και επειδή ο κ. Καραμητσόπουλος φαίνεται να είναι πειστικός μήπως θα μπορούσε να κάνει κάτι και για τους απλήρωτους εκπαιδευτές στα ΔΙΕΚ; Το λέω γιατί είδα μια  πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Φίλη για το θέμα και αν καταλαβαίνω καλά ο κ. υπουργός θεωρεί περίπου “εργολάβους” τους εκπαιδευτές γιατί έχουν συμφωνήσει να παράγουν “έργο” κι όχι “υπηρεσίες”.

Μήπως θα μπορούσε ο πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ να του πει τι θα γινόταν αν ήταν στη θέση του π.χ. ο κ. Δένδιας και ακουγόταν ότι λεφτά θα πάρουν αυτοί οι άνθρωποι ίσως και μετά το 2017; Ή ότι τα ένσημά τους(για να βγουν σε ανεργία κάποιοι)ΘΑ περαστούν εν καιρώ στο σύστημα; Στο κάτω-κάτω μπορεί να τον έχουν πλανέψει τον κ. Φίλη και σε αυτό το θέμα, στις προτεραιότητες που έπρεπε να έχει δηλαδή…

 

Γ.Συμψηρής

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. antikeimenikos

    Ποια αριστεία; Οι άριστοι είναι μειοψηφία και η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την αμόρφωτη μάζα που αρέσκεται στην κατανάλωση σανού.

    Η αριστεία διώκεται στις μέρες μας. Οι μπαχαλάκηδες έχουν πάρει την εξουσία και αλωνίζουν παντού. Τα συμβάντα στο ΑΠΘ επιβεβαιώνουν το πρόβλημα.

    Χαίρομαι όταν βλέπω εκπαιδευτικούς να στηρίζουν ΣΑΝΕΛ. Στηρίζουν τη ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ γιατί και οι ίδιοι ΜΕΤΡΙΟΙ είναι!!

    Όσο για τους απλήρωτους εκπαιδευτικούς των ΔΙΕΚ ας φάνε και αυτοί σανό και περηφάνια. Ήθελαν να γίνουν μόνιμοι ψηφίζοντας τον μέγα ΣΤΡΑΒΟτιμονιέρη ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ Ανδρέα Τσιπρανδρέου και δεν τους έκατσε. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα το ξανακάνουν, οπότε ας περιμένουν να τους τα δώσει μαζεμένα το 2019 και αν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.