Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Χριστούγεννα στο Αγρίνιο: στο χώρο των παλαιών σφαγείων το παγοδρόμιο- τι προβλέπεται

Χριστούγεννα στο Αγρίνιο: στο χώρο των παλαιών σφαγείων το παγοδρόμιο- τι προβλέπεται

Μπορεί ακόμη να μην έχει υποχωρήσει η αίσθηση του (παρατεταμένου) καλοκαιριού ωστόσο δεν αργούν και τα Χριστούγεννα.
Στο Αγρίνιο άλλωστε ήδη γίνονται οι προεργασίες για τον εορταστικό φωτισμό και σχεδιάζονται οι εκδηλώσεις ενώ προβλέπονται και κάποιες αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ. Ε. Δ. Α. το παγοδρόμιο φέτος θα λειτουργήσει στο χώρο του parking των παλαιών Σφαγείων (πέρυσι λειτούργησε στον άυλειο χώρο των καπναποθηκών Παπαστράτου).

Ειδικότερα εκεί προβλέπεται να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν παγοδρόμιο με δυο χώρους ( πίστα για μεγάλους και πίστα για παιδιά ), εγκατάσταση και λειτουργία τσουλήθρας πραγματικού πάγου , παιγνιδιών όπως: δυο πίστες, για ποδοκίνητα αυτοκινητάκια για όλες τις ηλικίες- bungee τραμπολίνο- human gyroscope –τραμπολίνο, παιδικό τραινάκι σε ράγες και κλασσικό καρουζέλ, παιδικά παιγνίδια (παιγνίδια ικανότητας, κουνιστά παιγνίδια, εικονικής πραγματικότητας κ.λ.π.), παιδικά ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια. Επίσης στον χώρο των παλαιών σφαγείων θα τοποθετηθούν οι ξύλινοι οικίσκοι για τη φιλοξενία χριστουγεννιάτικης αγοράς.

Η σχετική πλειοδοτική, φανερή προφορική δημοπρασία για την εκμίσθωση χώρων, προκηρύχθηκε από την ΚΕΔΑ για την 11η Νοεμβρίου. Η διάρκεια της παραχώρησης χρήσης του χώρου ορίζεται από τις 15 Νοεμβρίου 2019 έως 15 Ιανουαρίου 2020.

Στις υποχρεώσεις του αναδόχου προβλέπεται εξάλλου:
1.Δημιουργία εντός του κτηρίου της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Παραμυθούπολης με κλασικά και μοντέρνα γνωστά παραμύθια.
2.Διακόσμηση του περιβάλλοντα χώρου και του χώρου περιμετρικά των μηχανημάτων και δημιουργία θεματικού χώρου στο parking των π. Σφαγείων.
3.Χριστουγεννιάτικο τραινάκι το οποίο θα αποτελείται από έναν ελκυστήρα και βαγόνι με θέσεις για ανήλικες και ενήλικες επιβάτες και για διάστημα ενός μήνα, το οποίο θα εκτελεί συγκεκριμένη διαδρομή μέσα στην πόλη. Η παροχή θα είναι δωρεάν για τους δημότες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

9 Σχόλια

 1. Βάσω

  Ποιος είχε πάλι αυτή τη φαεινή ιδέα; Πολύ μακριά από την αγορά, για να πάει κάποιος εκεί κάτω θα πάει μόνο για το παγοδρόμιο. Ούτε μαγαζιά έχει ούτε ένα ποτήρι νερό να πιεις.

 2. Ανώνυμος

  5-6 λεπτά από το κέντρο είναι. Σιγά το μακριά.. καλύτερα έτσι να τα βάλουν όλα εκεί που υπάρχει χώρος. Στις αποθήκες κ στη Δημάδη δε χωρούσε τίποτα και χαλούσαν και την αισθητική του χώρου. Ελπίζω να στολίσουν καλύτερα και τους υπόλοιπους πεζόδρομους στο κέντρο κ όχι τους δύο κεντρικούς.

 3. Ανώνυμος

  Καλή ιδέα, άλλωστε ποια η χρησιμότητα ενός χώρου στάθμευσης μέσα στις γιορτές, άδεια είναι η πόλη, και στο κέντρο παρκάρεις….

 4. Αιτωλός

  Ίσως καλλίτερα στην πλ. Παναγοπούλου ή στην πλ. Δημάδη. Στα παλιά σφαγεία ο χώρος χρησιμοποιείται για στάθμευση αυτοκινήτων, πράγμα που σημαίνει ότι την περίοδο των Χριστουγέννων που θα λειτουργεί (για σχεδόν ένα μήνα) θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στη στάθμευση.

 5. RIPT

  Τη δημοτική αρχή την κατατρέχει το σύνδρομο της… οξείας τρικαλίτιδας. Παλιό μύλο αυτοί; Παλιό σφαγείο εμείς…

 6. Κουμπουλής Κώστας

  Τι περισσότερο έχουν να ζηλέψουν τα Τρίκαλα από το Αγρίνιο???
  Φαντασία και προγραμματισμός χρειάζεται, υποδομές ώστε να γίνει το Αγρίνιο προορισμός χειμώνα, προορισμός εορτών……

 7. ΑΡΗΣ

  Ο,ΤΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ !!!!!!!
  ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ…ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΑΙ……
  Υ.Γ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΞΕΚΟΛΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΓΟ ΚΕΝΤΡΟ !!!!

 8. Ανώνυμος

  Βασω οτι και να γινει καλο παντα εχουμε ενα πικρο σχολιασμο καντε κατι και εσεις που αντιλεγετε

 9. Ανωνυμη

  Ε μα επιτέλους για μια φορά εκτιμήστε λιγάκι το γεγονός ότι τελείται μία ιδέα που είναι πέρα απο κάθε άλλο όμορφη και κυρίως για τα μικρά παιδιά τα οποία θέλουν και θέλουμε να ζήσουν όμορφα τις γιορτές.. όλο κάτι βρίσκετε να σας ενοχλεί.. ο χώρος η απόσταση η διάρκεια…. έλεος….βγείτε λιγάκι από το κουτί που λέγεται κομπλεξισμός..χολή αμέσως να στάξετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.