Κατά τη διάρκεια του αποψινού debate και συγκεκριμένα στην ενότητα για την Υγεία, την Παιδεία και το Κοινωνικό Κράτος, ο Αντώνης Σρόιτερ ρώτησε τον Κυριάκο Βελόπουλο γιατί είναι αντίθετος με το νόμο περί αλλαγής φύλου, αλλά και με τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς επίσης γιατί λέει όχι στις αμβλώσεις, χαρακτηρίζοντάς τες δολοφονία.
Η απάντηση που έδωσε ο κ. Βελόπουλος σίγουρα ήταν απρόσμενη αφού ο ίδιος – πέραν των επιχειρημάτων του – επιστράτευσε φωτογραφίες της γκέισας και της Ινδιάνας Παναγίας που όπως είπε υπάρχουν στα βιβλία της 3ης δημοτικού.
«Εγώ είμαι Χριστιανός ορθόδοξος, θα μου επιτρέψετε να έχω τις απόψεις μου, που ταυτίζονται με τον Χριστιανισμό. Η άποψή μου είναι, πρώτον για την υποχρεωτικότητα στο εμβόλιο, δεν μπορώ να τη δεχτώ για ένα λόγο, είναι δικό μου το σώμα, το κάνω ό,τι θέλω, είναι δικό μου, είναι του ανθρώπου. Άρα, λοιπόν, η υποχρεωτικότητα είναι ό,τι χειρότερο για τη δημοκρατία», είπε αρχικά.
«Από την άλλη, όποιος ήθελε το έκανε. Γιατί έπρεπε να επιβάλω πρόστιμα στους συνταξιούχους και ακόμη και τώρα να έρχονται τα 100 και 200 ευρώ στους συνταξιούχους όταν η σύνταξη είναι 200 και 300 ευρώ. Δεν είναι δίκαιο αυτό», τόνισε.
Όσον αφορά τις αμβλώσεις ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε: «Πρέπει να σας πω, εγώ εμπιστεύομαι την Ελληνίδα μάνα, η Ελληνίδα μάνα έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι καλύτερο για αυτή. Μπορώ εγώ ως ορθόδοξος να διαφωνώ με τις αμβλώσεις, αλλά κάποιες φορές και λόγω του δημογραφικού πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το θέμα αυτό, γιατί η Ελλάδα πεθαίνει δημογραφικά. Πρέπει να στηρίξουμε οικονομικά οποιαδήποτε μάνα έχει μία κύηση που δεν της αρέσει. Πλην κάποιων εξαιρέσεων, βιασμών».
Στη συνέχεια δε ανέφερε ότι «Τις προσωπικές και πολιτικές απόψεις μου τις υπαγορεύουν οι παραδοσιακές αξίες της χώρας μου. Αυτός ο ψευτοπροοδευτισμός εμένα με βρίσκει απέναντι. Έχετε μπερδέψει την πρόοδο με το παρα φύσιν ζειν με τα περίεργα κακέκτυπα στερεότυπα που έρχονται απ’ έξω. Εγώ θα διατηρήσω τη γλώσσα μου, τον πολιτισμό μου, την παράδοσή μου», δείχνοντας φωτογραφίες της Ινδιάνας Παναγίας και της γκέισας Παναγίας που όπως είπε απεικονίζονται σε βιβλία της γ’ δημοτικού.