Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

«Δεν υπάρχουν ραντεβού για εμβόλια», αναφέρουν Αγρινιώτες με χρόνιες παθήσεις

«Δεν υπάρχουν ραντεβού για εμβόλια», αναφέρουν Αγρινιώτες με χρόνιες παθήσεις

Aναφορές από πολίτες της περιοχής του Αγρινίου με παθήσεις κάνουν λόγο για μη εύρεση ραντεβού για εμβόλιο. Αυτή την εποχή παράλληλα με συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες είναι ανοιχτός ο προγραμματισμός και για όσους έχουν σοβαρές παθήσεις (μεταμοσχευμένους, με καρκίνο, με ανεπάρκειες καρδιάς ή πνευμόνων κλπ).

Όμως, μέσω της διαδικασίας της εύρεσης ραντεβού μέσω του ΑΜΚΑ υπάρχουν κι εκείνοι που είναι σε μόνιμη αγωγή με φάρμακα κι αυτό φαίνεται στην άυλη συνταγογράφηση ή έχουν κάνει σοβαρά χειρουργεία και μπορούν να αναζητήσουν αν δικαιούνται τώρα εμβόλιο.

Όπως αναφέρουν δύο επισκέπτες από το Αγρίνιο που επικοινώνησαν το σύστημα τους ενημερώνει ότι δικαιούνται από την περασμένη εβδομάδα εμβόλιο πλην όμως δεν υπάρχει ραντεβού ούτε στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου ούτε στο νοσοκομείο, στα δύο κέντρα της περιοχής δηλαδή.

“Ρωτήσαμε φαρμακοποιούς της περιοχής και μας είπαν ότι πιθανώς προς το τέλος της εβδομάδας να ξεφρακάρει η διαδικασία και να υπάρχουν κενά σε ραντεβού, ίσως λόγω ακυρώσεων”, αναφέρει ένας εξ αυτών. Πάντως δεν μπορεί κανείς να πει με σαφήνεια αν δεν υπάρχουν πλέον εμβόλια συγκεκριμένων εταιριών ή αν χάνονται εμβόλια λόγω ακυρώσεων ή αναβολών, όπως συμβαίνει με συγκεκριμένη εταιρία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.