Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

ΔΕΥΑ Αγρινίου: διαξιφισμοί διοίκησης και του συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς»

ΔΕΥΑ Αγρινίου: διαξιφισμοί διοίκησης και του συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς»

«Τη στιγμή που ο κ. Δήμαρχος διατυμπανίζει ότι είμαστε στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης, το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α τους τελευταίους 15 μήνες συνεδριάζει δια περιφοράς!», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Αγρίνιο Μπορείς» της Χριστίνας Σταρακά.

Τόνισε ότι τα μέλη του Δ.Σ. της παράταξής δεν θα συμμετέχουν ξανά σε δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α και απαιτούν μάλιστα την σύγκληση του οργάνου με τηλεδιάσκεψη όπως ρητά προβλέπεται και για όσο διάστημα θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Η ΔΕΥΑ Αγρινίου απάντησε (με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της και όχι με δελτίο τυπου) αναφέροντας πως «θα μπορούσε να εκληφθεί ως αστείο, αφού μετά από 15 μήνες συνεδριάσεων δια περιφοράς, λόγω υγειονομικών περιορισμών, ξαφνικά η παράταξη της κ. Σταρακά θυμήθηκε τις εναλλακτικές μορφές συνεδριάσεων».

«Προκαλεί όμως μόνο θλίψη, αφού τα μέλη ΔΣ της παράταξης της, το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι πλήρη ανυπαρξία θέσεων και απόψεων, συνεχούς λασπολογίας και απόλυτη ασυνέπεια ακόμα και όσον αφορά τον χρόνο ψήφισης των θεμάτων των ΔΣ, αφού κάθε φορά πρέπει να τους αναζητούμε στις ημέρες και ώρες που τους εξυπηρετούν και όχι της πρόσκλησης», σημειώνει η διοίκηση της ΔΕΥΑ.

«Η μπάλα στην εξέδρα, για μια ακόμη φορά, για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες του Δήμου Αγρινίου» ανταπαντούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς» και μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αγρινίου Παναγιώτης Καψάλης Χρήστος Κουτρουμάνος

Η ανακοίνωση των κκ. Καψάλη-Κουτρουμάνου 

«Η μπάλα στην εξέδρα, για μια ακόμη φορά, για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες του Δήμου Αγρινίου»

Το είδαμε και αυτό.
Απάντηση σε ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγρινίου να κλείνει με την φράση «εκ της Διοικήσεως»!!!!!
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ και Δήμαρχος Αγρινίου χάθηκε ως δια μαγείας. Μήπως γιατί «ο βασιλιάς είναι γυμνός»; Ο συντάκτης μάλλον νομίζει πως απευθύνεται σε ανθρώπους της εποχής που η αλληλογραφία γίνονταν με τα περιστέρια.
Η παράταξη μας δεν έθεσε θέματα απολογισμού έργου της ΔΕΥΑ αλλά, αφού θέλετε να ανοίξουμε αυτό το ζήτημα, σας προκαλούμε σε μια δημόσια συζήτηση προκειμένου να γίνει μια εφ’ όλης της ύλης κουβέντα για τα πεπραγμένα σας.
Εκεί θα μπορεί να απαντήσει η ΔΕΥΑΑ για προβλήματα δεκαετιών αλλά να μην ξεχνά ότι η δημοτική αρχή είναι μέρος του προβλήματος που ξεκάθαρα παραδέχεται ότι υπάρχει, διότι η ίδια διοίκηση υπάρχει στην ΔΕΥΑΑ την τελευταία οκταετία .
Ας αφουγκραστεί τον κόσμο σε πάρα πολλές περιοχές του Δήμου Αγρινίου που λέει το νερό- νεράκι, ενώ γύρω μας υπάρχει τόσο νερό που δεν υπάρχει πουθενά σε άλλη περιοχή της Ελλάδας!
Ας περπατήσει, ειδικά στους δρόμους του Αγρινίου και μεγάλων οικισμών, όπου έχουμε ξοδέψει όλο τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΑ για επισκευή βλαβών οι οποίες δεν έχουν τελειωμό.
Κύριοι της «διοικήσεως», απρόσωποι «υπογράφοντες» της επιστολής σας, αντιλήφθητε πως αστείο είναι να γίνονται οι συνεδριάσεις δια περιφοράς, όχι με τηλεδιάσκεψη. Διότι πρέπει να μπορούμε να ενημερωνόμαστε από την υπηρεσία πιο εμπεριστατωμένα και σφαιρικά, να συζητάμε αλλά και να εκφράζουμε τις απόψεις μας.
Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία, φωνάξτε μας να σας βοηθήσουμε ή απευθυνθείτε σε αλλά συλλογικά όργανα του δήμου τα οποία, έστω και καθυστερημένα, εγκατέστησαν το σύστημα για τηλεδιάσκεψη.
Είναι λυπηρό να διοικείτε με αλήστου μνήμης τακτικές και να προβάλετε μιαν άλλη εικονική πραγματικότητα. Μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα για μια ακόμη φορά.
Την ανικανότητα σας την πιστοποιείτε καθημερινά, επί μια οκταετία, με λόγια αντί για λύσεις στα σοβαρά ζητήματα .
Αντί επιλόγου ρωτάμε, για μια ακόμη φορά, τον κ. Δήμαρχο: Συμφωνεί ή όχι με την δια περιφοράς συνεδρίαση; Αν έχει μια πειστική απάντηση, ας μας απαντήσει.

Οι υπογράφοντες ( επωνύμως)
Παναγιώτης Καψάλης
Χρήστος Κουτρουμάνος
Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς»
και μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αγρινίου

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αγρινίου 

Η ΔΕΥΑΑ πιστή στους προγραμματικούς της στόχους, προχωρά στην δημοπράτηση έργων συνολικού ύψους περί τα 35 εκατομμύρια ευρώ (λχ, αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Αγρινίου, εγκατάσταση δικτύουαποχέτευσης Μακρυνείας, αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Μακρυνείας) που θα λύσουν προβλήματα δεκαετιών και θα βελτιώσουν έτει περαιτέρω,
το επίπεδο διαβίωσης των δημοτών.

Θέτει σε λειτουργία έργα όπως η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού,την εγκατάσταση δικτύων αποχέτευσης Αγγελοκάστρου & Λεπενούς.

Ενώ σχεδόν καθημερινά υλοποιούμε επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης καιπαρεμβάσεις, με ιδίους πόρους, δίνοντας λύσεις σε τοπικό- κοινοτικόεπίπεδο.

Επισημαίνεται οτι μόλις πρόσφατα η ΔΕΥΑΑ κατάφερε να είναι ο μοναδικόςαυτοδιοικητικός φορέας (από όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος) που επέτυχε να ενταχθεί για χρηματοδότηση ηεκπόνηση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού και Masterplan ύδρευσης διασφαλίζοντας έτσι στο μέλλον την ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση των υπηρεσιών της.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε την ανακοίνωση της παράταξης “Αγρίνιο μπορείς”, περί των δια περιφοράς συνεδριάσεων ΔΣ της ΔΕΥΑΑ.

Θα μπορούσε να εκληφθεί ως αστείο, αφού μετά από 15 μήνες συνεδριάσεων δια περιφοράς, λόγω υγειονομικών περιορισμών, ξαφνικά η παράταξη της
κ. Σταρακά θυμήθηκε τις εναλλακτικές μορφές συνεδριάσεων.

Προκαλεί όμως μόνο θλίψη, αφού τα μέλη ΔΣ της παράταξης της, το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι πλήρη ανυπαρξία θέσεων και απόψεων, συνεχούς λασπολογίας και απόλυτη ασυνέπεια ακόμα και όσον αφορά τονχρόνο ψήφισης των θεμάτων των ΔΣ, αφού κάθε φορά πρέπει να τουςαναζητούμε στις ημέρες και ώρες που τους εξυπηρετούν και όχι τηςπρόσκλησης.

Προφανώς η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα, τομόνο όμως που επιτυγχάνουν είναι η προβολή της γύμνιας και ανυπαρξίας τους.

Εκ της διοικήσεως

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.