Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Διαδικτυακή συλλογή υπογραφών σε ψήφισμα για «Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας»

Διαδικτυακή συλλογή υπογραφών σε ψήφισμα για «Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας»

Σε  εξέλιξη είναι διαδικτυακή συλλογή υπογραφών σε  ψήφισμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Αvaaz για ένα «Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας».

Το αίτημα εκφράστηκε εκ νέου στη χθεσινή  έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου που διεξήχθη λόγω των εξελίξεων για τα πανεπιστημιακά τμήματα

Στο κείμενο του διαδικτυακού ψηφίσματος τονίζονται τα εξής:

«Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών συνεδριάζει για την ουσιαστική μεταφορά των τμημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και ουσιαστικά τη βίαιη αφαίρεση των τμημάτων της. Είναι σημαντικό ζήτημα για την πόλη, την περιοχή, το νομό, την περιφέρεια, την κοινωνία της καθώς θα βοηθήσει στην παραγωγική δραστηριότητα, θα συνδέσει την παραγωγή της περιοχής (κυρίως γεωργικής και τουριστικής) με την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα.

Το λόγο πια έχουν οι πολίτες να δείξουν πόσο θέλουν να ΞΑΝΑ-ΣΥΣΤΑΘΕΙ αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας μιας και οι αρμόδιοι φορείς (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ και άλλοι) μας εμπαίζουν για δεκαετίες. Είναι θέμα πρωτίστως της κυβέρνησης να πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις με την σημαντικότατη συμβολή των υπογραφών των πολιτών».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.