Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Διαδικτυακή συζήτηση για την αναδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα

Διαδικτυακή συζήτηση για την αναδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα

Τα παιδιά πρόσφυγες αποτελούν μία από τις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, στην οποία εντάσσονται και τα ασυνόδευτα παιδιά, δηλαδή τα παιδιά τα οποία ζουν μακριά και από τους δύο γονείς τους ή άλλους συγγενείς.

Τα ασυνόδευτα παιδιά εκτίθενται σε ιδιαιτέρως αυξημένους κινδύνους βίας, κακοποίησης και εκμετάλλευσης. Ως εκ τούτου, χρειάζονται κατάλληλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε δομές ασφαλούς φιλοξενίας και εξατομικευμένης φροντίδας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναδοχής, το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνει την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 και ώρα 12.00-14.00 ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την «Αναδοχή Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Ελλάδα». Στην εκδήλωση θα συζητηθούν το προφίλ και τα δικαιώματα των ασυνόδευτων / χωρισμένων από την οικογένειά τους παιδιών στην Ελλάδα, οι προκλήσεις ένταξής τους στο Εθνικό Σύστημα Αναδοχής και Υιοθεσίας καθώς και το σύστημα εναλλακτικής οικογενειακής φροντίδας στη χώρα μας.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0pf–hrT4iH9b7mMjl_xQr7CPdAtcuX0w0

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Η συζήτηση διοργανώνεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας FA.B! – Family Based Care for Children, στην οποία συμμετέχει το ΚΜΟΠ και η οποία έχει στόχο την ενίσχυση της εναλλακτικής οικογενειακής φροντίδας μέσω της αναδοχής για ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες/ριες και πρόσφυγες. Η δράση υλοποιείται σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής: την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Κύπρο.

Tο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.