Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία φυσικοθεραπευτών για μεροληπτικό αποκλεισμό τους από τα βαρέα και ανθυγιεινά

Διαμαρτυρία φυσικοθεραπευτών για μεροληπτικό αποκλεισμό τους από τα βαρέα και ανθυγιεινά

Για μεροληπτικό αποκλεισμό του κλάδου των φυσικοθεραπευτών από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα κάνει λόγο το Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών σε επιστολή του προς τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας. Η επιστολή:

Αξιότιμοι κ. Βουλευτές

Είδε το φως της δημοσιότητας το πόρισμα της επιτροπής κρίσεως βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων του υπουργείου Εργασίας.
Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τον μεροληπτικό αποκλεισμό του κλάδου των φυσικοθεραπευτών από τα ΒΑΕ σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υγειονομικούς κλάδους που δικαίως εντάχθηκαν.
Οι Νοσοκομειακοί φυσικοθεραπευτές – συνάδελφοι μας ‘ προδομένοι’ ήρωες της πρώτης γραμμής, προσφέρουν χρόνια τώρα τις υπηρεσίες τους στις ΜΕΘ, ΜΑΦ ,κλινικές των Γενικών νοσοκομείων , στα διασυνδεόμενα με αυτά κέντρα αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) και στη συγκυρία της πανδημίας στις ΜΕΘ COVID και ΚΛΙΝΙΚΕΣ COVID.
Mε κίνδυνο τη ζωή τους, όπως και οι υπόλοιποι Γιατροί -Νοσηλευτές, με πλειάδα συναδέλφων μας έχουν νοσήσει και νοσηλευτεί μαζί με τους ασθενείς που περιέθαλπταν
Αποτελεί πρωτοφανές σκάνδαλο και είναι προφανής η αγανάκτηση, που προκαλεί ο μεροληπτικός αποκλεισμός και διαχωρισμός αυτός , όταν το υπουργείο υγείας τελευταία, προσέλαβε 100 φυσικοθεραπευτές για να καλύψει πρόσθετες ανάγκες εξ αιτίας της πανδημίας στα νοσοκομεία για την επάνδρωση των μονάδων COVID.
EINAI ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ στους ίδιους χώρους με την ίδια επικινδυνότητα ,οι φυσικοθεραπευτές των νοσοκομείων να ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ από την ένταξη τους στα ΒΑΕ, ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΑΡΙΘΜΟΥΝ ΠΑΝΩ 500 ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ 120000 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ Της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΒΑΕ.
ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΕΧΡΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ
Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΣΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ

ΣΑΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ Φ/ΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,…. ΚΛΠ)

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε
ΤΟΥ Π.Τ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ & ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΜΜΑΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.