Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Διεκδικεί και τους τόκους για τα «κλεμμένα» των Energa – Hellas Power ο δήμος Αγρινίου

Διεκδικεί και τους τόκους για τα «κλεμμένα» των Energa – Hellas Power  ο δήμος Αγρινίου

Ήταν τον περασμένο Απρίλιο που τα  οικονομικά του δήμου Αγρινίου έλαβαν μια μικρή «ένεση» χάρις στην  απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών να αποδοθεί άμεσα σε δήμους συνολικό ποσό περίπου 30 εκατ. ευρώ από τέλη που καταχράστηκαν οι ηλεκτρικές εταιρείες Energa και Hellas Power.

Οι δύο εταιρείες δεν απέδιδαν στους δήμους και στο Δημόσιο τα δημοτικά τέλη και το τέλος ακινήτων (το λεγόμενο «χαράτσι») που εισέπρατταν από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των πελατών τους, την περίοδο 2011-2012.

Ο δήμος Αγρινίου έλαβε τότε 173.427  ευρώ, που αφορούσε το κεφάλαιο υπεξαιρεθέντων – από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Ιούλιο  του 2012 – αποδοτέων δημοτικών τελών καθαριότητας, φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τέλους ακίνητης περιουσίας, από τις εταιρείες Energa και Hellas Power.

Τώρα ήρθε η ώρα ο δήμος να διεκδικήσει και τους τόκους αλλά και αποζημίωση για ηθική βλάβη.  Αποφάσισε λοιπόν να αναθέσει  στον δικηγόρο που χειρίστηκε την υπόθεση για λογαριασμό των δήμων την άσκηση Αγωγής κατά των Energa και Hellas Power και του Αριστείδη Φλώρου.

Με την αγωγή διεκδικούνται οι τόκοι του  ήδη εισπραχθέντος κεφαλαίου – εκτιμώνται στο ποσό των 100.209 – αλλά και χρηματική ικανοποίηση 100.000  ευρώ «λόγω ηθικής βλάβης, λόγω κλονισμού της πίστης και του κύρους του Δήμου» ενδεικτικά για χρηματικό ποσό. Θα προβεί εξάλλου στη διεκδίκηση ασφαλιστικών μέτρων περί συντηρητικής κατάσχεσης , απαγόρευσης μεταβολής περιουσιακής κατάστασης κλπ. κατά των εταιρειών και του Φλώρου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.