Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

“H Ανάληψη Τριχωνίδας αξίζει μεγαλύτερης ανάπτυξης”

“H Ανάληψη Τριχωνίδας αξίζει μεγαλύτερης ανάπτυξης”

“Το γραφικό και ιστορικό χωριό του Δήμου Θέρμου, η Ανάληψη Τριχωνίδας, είναι το μεγαλύτερο μετά το Θέρμο και αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και μεγαλύτερης ανάπτυξης”,  επισημαίνει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Οι Φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας”, κ. Βασίλης Λοϊζος.

“Θα σχεδιάσουμε και θα διεκδικήσουμε την δημιουργία ΙΕΚ ή ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου Αναλήψεως με κατευθύνσεις τα αγροτικά προϊόντα, την ιστορία και τον πολιτισμό. Μάλιστα ακόμη να δημιουργηθεί και “ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ” με μόνιμο εκθετήριο τοπικών προϊόντων, χώρους σεμιναρίων και εκδηλώσεων αλλά και υπαίθριους χώρους καλλιεργειών από τις οποίες θα ωφελούνται άπορες οικογένειες”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή του ο πρόεδρος του συλλόγου.

Αναλυτικά:

Η Ανάληψη Τριχωνίδας αποτελεί ένα γραφικό και ιστορικό χωριό του Δήμου Θέρμου, το μεγαλύτερο μετά το Θέρμο και αξίζει της ιδιαίτερης προσοχής μας και μεγαλύτερης ανάπτυξης.

Με την αυγή του 2019 καλό θα ήταν να κάνουμε το σχεδιασμό και το προγραμματισμό δράσεων που θα ωφελήσουν το τόπο και τα χωριά μας ώστε να αναπτυχθούν περισσότερο και να αποτελέσουν το ΄΄ δρόμο ΄΄ που θα οδηγήσει στο ξαναζωντάνεμα της υπαίθρου.

Η Ανάληψη Τριχωνίδας αποτελεί ένα γραφικό και ιστορικό χωριό του Δήμου Θέρμου, το μεγαλύτερο μετά το Θέρμο και αξίζει της ιδιαίτερης προσοχής μας και μεγαλύτερης ανάπτυξης.

Το 2019 ας είναι το έτος που θα προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες που θα καταστήσουν την Ανάληψη κέντρο καινοτόμων δραστηριοτήτων και θα την αναδείξουν στα επιθυμητά επίπεδα ανάπτυξης.

Με αλλαγή νοοτροπίας, σωστό προγραμματισμό, συλλογική δουλειά και συνεργασία να δημιουργήσουμε το μοντέλο που θα οδηγήσει στην καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Με γνώμονα λοιπόν τα παραπάνω σχεδιάζουμε νέες δράσεις που θα βοηθήσουν το τόπο μας και θα αξιοποιήσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα.

Θα προχωρήσουμε ,θα σχεδιάσουμε και θα διεκδικήσουμε την δημιουργία ΙΕΚ ή ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου Αναλήψεως με κατευθύνσεις τα αγροτικά προϊόντα, την ιστορία και τον πολιτισμό. Μάλιστα ακόμη να δημιουργηθεί και ΄΄ ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΄΄ με μόνιμο εκθετήριο τοπικών προϊόντων, χώρους σεμιναρίων και εκδηλώσεων αλλά και υπαίθριους χώρους καλλιεργειών από τις οποίες θα ωφελούνται άπορες οικογένειες.

Θα βάλουμε τις βάσεις ώστε να αξιοποιήσουμε τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και των Μοναστηριών ώστε να προσελκύσουμε επισκέπτες που θα τονώσουν την τοπική και όχι μόνο οικονομία . ( εγκαταστάσεις Κανόε Καγιακ στο Μπανιά, Στρατηγείο Γεώργιου Καραϊσκάκη, Ιερά Μονή Ιωάννη Προδρόμου κτλ ).

Το στοίχημα λοιπόν ας είναι να πετύχουμε όσα μπορούμε περισσότερα με κοινές δράσεις και με γνώμονα το εμείς και όχι το εγώ.

Δύσκολο εγχείρημα αλλά όχι ακατόρθωτο…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΪΖΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
“ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.