Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας: Δυο ταινίες για παιδιά την Κυριακή στον “Ανεσις”

Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας: Δυο ταινίες για παιδιά την Κυριακή στον “Ανεσις”

Το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας για παιδιά και νέους ταξιδεύει στο Αγρίνιο, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις».

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στις 11.00 το πρωί θα προβληθούν οι εξής ταινίες για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου (Γ΄- Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄):

Κλεό και Πολ – Allons enfants
Γαλλία, 2018, 60΄
Μια ταινία του Stéphane Demoustier

Η τριάμισι ετών Κλεό είναι εξπέρ στο κρυφτό. Ο αδελφός της ο Πολ και η γιαγιά της δεν έχουν καμία ελπίδα να την βρουν. Σε κάποια στιγμή, ούτε η ίδια η Κλεό δεν ξέρει πού βρίσκεται μέσα στο πάρκο. Ξαφνικά, είναι περιτριγυρισμένη από αγνώστους. Κανείς δεν της δίνει σημασία. Έτσι, η Κλεό αποφασίζει να ακολουθήσει τη γυναίκα που μοιάζει εξίσου χαμένη με την ίδια και μαζί να εξερευνήσουν εκ νέου τους κόσμους τους. Κι ο Πολ, όμως, αποκτά νέες εμπειρίες, καθώς βρίσκεται μόνος του ανάμεσα στα υπόλοιπα παιδιά. Ανακαλύπτει πώς είναι το Παρίσι, όταν το τριγυρνάς μόνος σου, χωρίς μεγάλους να σε συνοδεύουν.

Τραγούδα! – Sing / Mindenki
Ουγγαρία, 2015, 25΄
Μια ταινία του Kristóf Deák

Η Ζόφι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο νέο της σχολείο. Η συμμετοχή της στη διάσημη χορωδία του σχολείου είναι η μοναδική της παρηγοριά. Όμως, η διευθύντρια της χορωδίας, μπορεί και να μην είναι η εμπνευσμένη εκπαιδευτικός, όπως θεωρούν οι πάντες. Η Ζόφι και η καινούρια της φίλη Λίζα, θα πρέπει να δώσουν ένα μάθημα στην δασκάλα τους.

Οι ταινίες είναι με υπότιτλους

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.