Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

300 χορευτές από εννέα χώρες στο Αγρίνιο για το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών


Το Αγρίνιο υποδέχεται 300 χορευτές από 9 χώρες που μετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.
Και φέτος η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ το οποίο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 με μια μεγάλη αποχαιρετιστήρια γιορτή.
Το Αγρίνιο γίνεται σημείο συνάντησης χωρών από όλες σχεδόν τις ηπείρους. Νέοι και νέες από την Ρουμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ισπανία, Πολωνία, Ινδονησία, Κορέα και Κένυα ανταμώνονται σε μια μεγάλη γιορτή της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης.

Και φέτος η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου (από το Πάρκο μέχρι την Πλατεία Δημοκρατίας) και ενδιάμεσες στάσεις για χορό στους δρόμους της πόλης.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου τα συγκροτήματα θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους σε Στράτο, Παναιτώλιο, Παραβόλα και Ματαράγκα ενώ την Δευτέρα 26 Αυγούστου στη Νεάπολη.
Μία ημέρα πριν την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ, την Πέμπτη 22 Αυγούστου, ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στην πλατεία Δημοκρατίας.

Δείτε το σχετικό video:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.