Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση του Νίκου Μέντζου

Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση του Νίκου Μέντζου

Εξετάστηκε και η αδελφή του Νίκου Μέντζου, που είναι η δεύτερη μάρτυρας που επίσης περιέγραψε τον αδελφό της ως έναν χαρούμενο, κοινωνικό και δοτικό άνθρωπο, που ήθελε να βλέπει όλους τους αγαπημένους του καλά.

Ήταν πολύ εργατικός και μάλιστα όταν τέλειωνε το ωράριό του στο σχολείο, δούλευε και στο ζαχαροπλαστείο της οικογένειας της συζύγου του. Έτσι συγκέντρωνε χρήματα για να αγοράσει ένα οικόπεδο και να κατασκευάσει έναν καινούργιο σπίτι.

Εκτός από τα χρήματα που βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό, η αδελφή του ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν άλλες 180.000 ευρώ που φυλάσσονταν στο σπίτι από τα οποία το θύμα είχε αφαιρέσει κάποια ποσά που τα διέθεσε για να κάνει δώρα στην ερωμένη του. Αυτό προφανώς εξόργισε την σύζυγο και, κατά την εκτίμηση της μάρτυρος, αποτελούσε λόγο εκδίκησης.

Η πλευρά της οικογένειας του θύματος, βάσει και των καταθέσεων των δυο αδελφών του, θέλει να αποδείξει ότι η σύζυγος με την βοήθεια ενός ακόμη ατόμου, που δεν έχει κατονομαστεί, ήταν αυτοί που σκότωσαν με τον άγριο αυτό τρόπο τον δάσκαλο.

Μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι υπήρξαν μάρτυρες που είδαν την γυναίκα στο σημείο μαζί με κάποιον άνδρα να παρακολουθούν ατάραχοι το φλεγόμενο όχημα, χωρίς να κάνουν καμία κίνηση, αλλά όταν ήρθε η πυροσβεστική η σύζυγος επιδόθηκε σε κλάματα και κραυγές.

Οι συγγενείς του θύματος δεν μιλούν για ένα απλό έγκλημα αλλά για ένα ειδεχθές έγκλημα, κατά το οποίο οι δράστες έδεσαν τον δάσκαλο στο κάθισμα του αυτοκινήτου και τον «έψησαν» ζωντανό, όπως είπαν τα αδέλφια.

Συνολικά οι μάρτυρες που θα εξεταστούν είναι 31 και από τις δυο πλευρές, ενώ η δίκη διακόπηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας ξεκίνησε η Δίκη της συζύγου του δασκάλου, Νίκου Μέντζου, που το 2011 βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του σε λιοστάσι στο Αγρίνιο.

Η κατηγορία που της απαγγέλθηκε είναι ανθρωποκτονία από κοινού και η Δίκη γίνεται στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Μεσολογγίου. Πρώτος μάρτυρας ήταν ο αδελφός του θύματος ο οποίος μίλησε για τις πληροφορίες που είχε σχετικά με την εξωσυζυγική του σχέση και περιέγραψε την ημέρα του θανάτου του και τις αντιδράσεις της κατηγορουμένης.

Ο αδελφός περιέγραψε τον αδελφό του ως έναν κοινωνικό και αγαπητό άνθρωπο στην περιοχή του Αγρινίου, που όμως άλλαξε συμπεριφορά από τότε που παντρεύτηκε, καθώς η σύζυγός του ήταν αυστηρή και ασκούσε έλεγχο τόσο στον ίδιο όσο και τα οικονομικά που ήταν πολύ καλά καθώς όταν ανοίχθηκαν οι λογαριασμοί του βρέθηκαν 100.000 ευρώ. Ο αδελφός είπε μάλιστα ότι υπήρχαν και άλλα χρήματα που προσπαθούσε να δικαιολογήσει μαζεύοντας κερδισμένα λαχεία.

Ωστόσο η εξωσυζυγική σχέση που σύναψε με μια νεαρή κυρία το 2009 έγινε γνωστή στην σύζυγό του, όπως λέει η ίδια στις καταθέσεις της, αλλά προσπαθούσε να σώσει το σπίτι της και γι’ αυτό δεν απομακρύνθηκε από τον γάμο. Το γεγονός ότι ήταν μια απαντημένη και πληγωμένη γυναίκα, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, αποτέλεσε κίνητρο για να φθάσει στο έγκλημα. Έτσι περιγράφεται ως η γυναίκα που την ώρα που καιγόταν το αυτοκίνητο με τον άτυχο δάσκαλο να βρίσκεται μέσα σε αυτό, ήταν στο σημείο και απλά παρακολουθούσε το συμβάν.

Στην συνέχεια σύμφωνα με τον μάρτυρα η ίδια δεν εκδήλωσε στενοχώρια αλλά μια στάση σχεδόν απάθειας, που ο ίδιος την θεωρεί στάση ενοχής.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ – aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.