Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

“Δίκη παρωδία για 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ” καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

pame-syndikalistes-diki-570
Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου

Το Ε.Κ.Α. καταδικάζει στην εργατική τάξη και το λαό της περιοχής τη νέα δίκη παρωδία για τους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για την κινητοποίηση που διοργάνωσαν ταξικές ομοσπονδίες και συνδικάτα στις 30/1/2013 στο υπουργείο εργασίας , διαμαρτυρόμενοι για τις δηλώσεις του τότε υπουργού εργασίας Γ. Βρούτση , ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις .
Ενώ οι συνάδελφοι είχαν δικαστεί και αθωωθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 20/12/2013 για την κατηγορία « διατάραξη οικιακής ειρήνης δημόσιας περιουσίας» σε εκκρεμότητα παρέμεινε η κατηγορία των « απρόκλητων φθορών» για την οποία δικάζονται την Πέμπτη 16 Μάρτη.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των υπαλλήλων του υπουργείου στην πρώτη δίκη δεν επιβεβαιώθηκαν οι κατηγορίες. Στόχος, με την επαναφορά της δίκης , είναι να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους , να προετοιμάσουν το έδαφος για την νέα επίθεση , για το παραπέρα χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων , του δικαιώματος στην απεργία. Άλλωστε τα παραπάνω αποτελούν μέρος των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης.
Το Ε. Κ. Α. καλεί τους εργαζόμενους , τους άνεργους , τους συνταξιούχους, συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία, να δώσουν απάντηση σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις , να οργανώσουν την πάλη τους συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- κουαρτέτου- κεφαλαίου.
Τα σχέδια τρομοκράτησης των εργαζομένων δε θα περάσουν.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.