Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Δημήτρης Στρατούλης:Όχι στο έγκλημα καύσης βιορευστών στις Φυτείες

Δημήτρης Στρατούλης:Όχι στο έγκλημα καύσης βιορευστών στις Φυτείες

Ο Δ. Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της Λαίκης Ενότητας, έκανε την εξής δήλωση σχετικά με τις εγκαταστάσεις καύσης βιορευστών στις Φυτείες του Δήμου Ξηρομέρου:
«Η ΛΑΕ καταγγέλλειτην κυβέρνηση, την μνημονιακή«αντιπολίτευση» και τις αρμόδιεςκρατικές αρχές, γιατί είτε με τις αποφάσεις τους είτε με την ανοχή είτε με την σιωπή τους αφήνουν να προχωρήσει το έγκλημα της καύσης βιορευστώνστις Φυτείες, με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η αδειοδότησηλειτουργίας εργοστασιακών μονάδων καύσης βιορευστώνστις Φυτείες για την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο.
Αυτή η οχλούσα το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία δραστηριότητα δεν καλύπτει καμία απολύτως τοπική ανάγκη, δεν δημιουργεί αλλά καταστρέφει θέσεις εργασίας. Δεν θα συνδέεται με την τοπική αγροτική παραγωγή, αφού η ηλεκτρική ενέργεια δεν θα παράγεται από γεωργικά υπολείμματα, αλλά από καμένα τηγανέλαια. Τους μόνους που θα ωφελήσει είναι αποκλειστικά τα κέρδη των ιδιωτών-«επενδυτών», ενώ επιρρίπτει τα οικονομικά και περιβαλλοντικά βάρη στην τοπική οικονομία και κοινωνία.
Η ΛΑΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει αυτό το περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.