Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Δήμος Μεσολογγίου: Για αδράνεια για το νερό κατηγορεί τη δημοτική αρχή η “Κοινωνία Μπροστά”

κοινωνια μπροστάΣφοδρή κριτική στη δημοτική αρχή Μεσολογγίου ασκεί ο συνδυασμός «Η Κοινωνία Μπροστά» για το θέμα της υδροδότησης του Αιτωλικού υπογραμμίζοντας πως εγκρίθηκε ποσό 100.000 ευρώ για μελέτη υδροδότησης στο Δήμο Μεσολογγίου με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από 22/11/2016. Η ανακοίνωση:

Με σχετική απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρου Χαρίτση, εγκρίθηκε πίστωση 100.000 ευρώ από 22/11/2016(!) δείτε σχετική απόφαση ΑΔΑ: ΩΝΛΟ465307-ΖΗΣ για μελέτη υδροδότησης Δήμου Μεσολογγίου, προκειμένου να διερευνηθούν εναλλακτικές πηγές υδροδότησης για το Αιτωλικό. Φορέας υλοποίησης της δράσης – μελέτης θα είναι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως αυτό προκύπτει από τη σχετική συλλογική απόφαση (ΜΟ 76 ΤΡΟΠ. 1).
Πλείστα τα ερωτηματικά και εύλογα τα ερωτήματα:
1. Τι έπραξε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Δήμος, ώστε να συνεργαστεί με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για να ξεκινήσει η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών;
2. Τι προτάσεις έχει για εναλλακτικές πηγές υδροδότησης του Αιτωλικού;
3. Τι έχει κάνει για την μελέτη μεταφοράς νερού από τον Εύηνο, ώστε να λυθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ το πρόβλημα;
ΤΙΠΟΤΑ απολύτως. Το μόνο το οποίο έπραξε ο Δήμος και η ΔΕΥΑΜ ήταν να προχωρήσει το ένα υποέργο από τη ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ούτως ή άλλως πηγή του Κεφαλοβρύσου και να βάλει τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να μιλήσει για “εξωθεσμικές” παρεμβάσεις. Προφανώς κάτι γνώριζε μετά από σχετική ενημέρωση για την παραπάνω εξέλιξη ο κ. Πατούλης.
Το συμπέρασμα είναι καταλυτικό: Είστε αθεράπευτα ανεπαρκείς να εκτελέσετε ένα τόσο επείγον και μεγάλο έργο και ταυτόχρονα παίζετε με τη δημόσια υγεία των κατοίκων!

ΥΓ1. Σήμερα ολόκληρη η πόλη του Μεσολογγίου παραμένει και πάλι χωρίς νερό από βλάβη στο ίδιο σημείο που προχθές επισκευάστηκε! Πείτε επιτέλους την αλήθεια στον κόσμο, ότι ανεβάζοντας τις ατμόσφαιρες στην πίεση του δικτύου, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να τιναχθεί το δίκτυο στον αέρα, όπως στο συγκεκριμένο σημείο.

ΥΓ2. Με τις “παρεμβάσεις” που κάνατε, η περιοχή από Κεφαλόβρυσο, Χαλίκι και Μαγούλες τώρα υδροδοτείται από τη μολυσμένη πηγή Κεφαλοβρύσου! Τόσο καλά…

unnamed

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.