Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Χαμός και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

Χαμός και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

-Απρεπείς εκφράσεις Ράπτη προς τον πρόεδρο B. Φωτάκη

Δεν ήταν δυνατόν να καταλήξει διαφορετικά το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου παρά όπως και τα προηγούμενα. Η συνεδρίαση κατέληξε ο (σύμβουλος του συνδυασμού Μοσχολιού) κ. Ράπτης να υβρίσει τον Πρόεδρο κ. Φωτάκη και να του αφαιρεθεί ο λόγος, να αποχωρήσει από την αίθουσα και να υπάρξουν υπόνοιες και για δικαστήρια στο μέλλον. Ο κ. Φωτάκης ζήτησε από το Σώμα να πάρει θέση για τις ύβρεις Ράπτη αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη με τον Πρόεδρο να λέει «περίμενα πιο γενναία στάση από την παράταξη του κ. Μοσχολιού», για να ακολουθήσουν ευθείες  κατηγορίες από τον κ. Μοσχολιό που κατηγόρησε τον κ. Φωτάκη και τον δήμαρχο προσωπικά για το κλίμα που υπάρχει στα δημοτικά συμβούλια.

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του λόγου του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αντωνάκου : «απορώ τι συζητάμε τρεις ώρες στο δημοτικό συμβούλιο. Έχει πάει 9μιση η ώρα και ακόμη δεν έχουμε μπει στην ημερήσια διάταξη. Τελικά φαίνεται ότι γίνονται οι συνεδριάσεις με όρους πάνελ της τηλεόρασης»!

Το 26ο θέμα της ημερήσιας διάταξης πήγε πρώτο γιατί ο κ. Θ. Αλεξάκης, παλαιός δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ  της Εθνικής Αντίστασης στο Αγρίνιο, δεν μπορούσε να περιμένει άλλο διότι μένει εκτός Αγρινίου και τον είχε πάρει η νύχτα! Ακόμη και αυτή η απόφαση της μεταφοράς του θέματος ως πρώτο στη διάταξη πέρασε από μια διαδικασία σχεδόν μισής ώρας ενώ μετά άρχισε ένα μέγα διαδικαστικό θέμα για το αν είναι ονοματοδοσία δρόμων ή μετονομασία!

ImageHandlerΣημειώνεται ότι και νωρίτερα για ασήμαντη αφορμή υπήρξαν ύβρεις του κ. Ράπτη (όπως «βλάκα»και άλλες)προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Φωτάκη, με τον τελευταίο να απαντά «ντροπή σου» στον δημοτικό σύμβουλο και αμφότερους να αρνούνται να ανακαλέσουν! Επίσης να σημειωθεί ότι στο θέμα ο κ. Αλεξάκης εξέφρασε την διαφωνία του στο να δοθεί το όνομα του πατέρα Βενέδικτου Πετράκη σε δρόμο του δήμου Αγρινίου, όπως και ο κ. Παπανικολάου που επέμεινε ότι κάποια από τα ονόματα δεν δικαιολογούν την ονοματοδοσία ενώ για άλλα υπάρχουν ενδείξεις για αντικομμουνισμό… Παίρνοντας πάντως θέση στο θέμα ο δήμαρχος Αγρινίου ζήτησε να κρίνεται ο καθένας για την προσφορά του και όχι για το τι ιδέες είχε. Τελικά το θέμα αναβλήθηκε ομόφωνα!

Ακόμη, πριν έρθει το θέμα της συγχώνευσης ή όχι του 19ου μ ε το 9ο Δημοτικό Σχολείο υπήρξε ένα καταιγισμός από ερωτήσεις από την αντιπολίτευση(Μοσχολιός, Τραπεζιώτης, Μερμίγκης )για την καθυστέρηση στις απαντήσεις των ερωτήσεων, για το θέμα του Πάρκου, του Πανεπιστημίου αλλά και για το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου. Απαντώντας ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου ζήτησε από την αντιπολίτευσης να φέρνει έγκαιρα τις ερωτήσεις της, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα ανακοινώνει συζητήσεις με υπουργούς παρά μόνο αποφάσεις, χωρίς πάντως να λάβει σαφή δέσμευση για το πότε π.χ. θα έρθει για συζήτηση το Πάρκο, όπως ζήτησε ο κ. Καζαντζής. «Πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να αποφασίσουμε αν θέλουμε να γίνουν  κάποια έργα. Με το να λέω εγώ για τις αγωγές για 1.100.000 που έχουμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν βγαίνει τίποτε.

Στη συνέχεια υπήρξε εντονότατος διάλογος μεταξύ Παπαναστασίου και Τραπεζιώτη και πάλι σχετικά με ερωτήσεις και διαδικαστικά όπως για το αν φεύγει από την αίθουσα ο δήμαρχος μόλις τελειώνει μια ομιλία του. Με αφορμή, δε, ερωτήσεις για την ΔΕΥΑΑ και τα τιμολόγιά της υπήρξε και επαναφορά του κ. Παπαναστασίου στο θέμα της συναίνεσης λέγοντας πως για παράδειγμα στο θέμα του νερού «υπήρξε συνένωση τριών υπηρεσιών που υπήρχαν σε μία και ίσως αυτό να μην άρεσε σε κάποιους», αναφέροντας πως «κάποιοι προκαλούν πρόβλημα όχι στην Δημοτική Αρχή αλλά στον δήμο».

Να σημειωθεί ότι ένταση υπήρξε ακόμη και για το θέμα του γηπέδου της Λεπενούς! Εκεί το ζήτημα ήταν ποιος θα δώσει την χρηματοδότηση, με τον κ. Καμμένο να κατηγορεί την δημοτική Αρχή για ολιγωρία στο θέμα και τον κ. Γκρίζη να απαντά «δεν είμαστε φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση γι’ αυτό δεν μας έχουν δοθεί κονδύλια όπως έχει γίνει σε άλλους δήμους και γι’ αυτό προσπαθούν διάφοροι παράγοντες να παίξουν τον ρόλο του μεσολαβητή και να πουν στη συνέχει το γνωστό παλαιοκομματικό κατόπιν “ενεργειών μου”».

1 2

 

dimotiko-symvoulio-19-7-2017-4

dimotiko-symvoulio-19-7-2017-4

dimotiko-symvoulio-19-7-2017-4dimotiko-symvoulio-19-7-2017-4

dimotiko-symvoulio-19-7-2017-4

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΕΡΓΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΕΙΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΒΑΡΝΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΙΞΚΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΕΔΡΑ ΑΕΙ , ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ………. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

  2. PANE-6

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΙΞΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΩΣΤΕ Η ΠΟΛΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΡΑ ΑΕΙ, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ . ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ Κ..Τ.Λ Κ.Τ.Λ ΒΛΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.