Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

“Μας ενέπνευσε ο Μιχάλης Κούσης»

“Μας ενέπνευσε ο Μιχάλης Κούσης»

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου για τον 10ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο «Μιχάλης Κούσης»

Συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση του 10ου Ημιμαραθώνιου Δρόμου «Μιχάλης Κούσης», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, παραχώρησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου . Παρόντες στην συνέντευξη και ο πολυνίκης στον μαραθώνιο και κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στην κλασική διαδρομή Νίκος Πολιάς και ο πρωταθλητής Ελλάδος Χρήστος Μερούσης, που τιμήθηκε με πλακέτα από τον δήμαρχο. Παρών επίσης και ως εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ ο Δ. Ορφανόπουλος. Έλαβαν το λόγο επίσης ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Νίκος Γκρίζης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τ. Δρόσος.
Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος  Παπαναστασίου υπογράμμισε πως  «φέτος συμπληρώνουμε 10 χρόνια διοργάνωσης του Ημιμαραθώνιου, που είναι αφιερωμένος στον μεγάλο Αγρινιώτη αθλητή Μιχάλη Κούση. Ενός κορυφαίου αθλητή, αθλητή σύμβολο για όλους τους Έλληνες. Όλοι θυμόμαστε τότε που τερμάτισε ξυπόλητος και αιμόφυρτος σε έναν αγώνα στο Καραϊσκάκη, ποτίζοντας το γήπεδο με το αίμα του. Τιμούμε την μνήμη του με το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της πόλης» Σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου πως  φέτος συνδιοργανωτής είναι ο ΣΕΓΑΣ και στα  στελέχη του οποίου εξέφρασε ευχαριστίες.  Ευχαρίστησε εξάλλου τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου που στηρίζει ουσιαστικά την προσπάθειά ενώ περιέγραψε ως στόχο  της Δημοτικής Αρχής  να αναβαθμίσει τον αθλητισμό και τις υποδομές του. «Όπως έχουμε ξαναπεί το τρίπτυχο παιδεία αθλητισμός πολιτισμός είναι ψηλά στην πολιτική μας ατζέντα. Είναι χαρά και τιμή που βρίσκονται μαζί μας δύο κορυφαίοι αθλητές ο Ν.Πολιάς και ο Χριστόφορος Μερούσης », ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου.
Από την πλευρά του ο Χριστόφορος Μερούσης ευχαρίστησε « για την τιμή και την ευκαιρία» να πάρει μέρος στον αγώνα τονίζοντας πως στο Αγρίνιο έτρεξε τον πρώτο του Ημιμαραθώνιο και γι αυτό έχει καλές αναμνήσεις. «Χαίρομαι που ακούω ότι αποτελούμε έμπνευση για μικρά παιδιά γιατί και εμάς μας ενέπνευσαν λαμπρές μορφές του αθλητισμού όπως ο Μιχάλης Κούσης», υπογράμμισε.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο Νίκος Πολιάς θέλησε να εκμυστηρευτεί ένα περιστατικό. «Λίγο πριν την συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 τηλεφώνησα στον Μιχάλη Κούση παρόλο που δεν γνωριζόμασταν και η, λίγων λεπτών , συνομιλία με ένα θρύλο του αγωνίσματος με βοήθησε να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Θα πρέπει όλοι να τον θυμόμαστε και θέλω να καλέσω όλους τους πολίτες του Αγρινίου να αγκαλιάσουν την διοργάνωση και να συμμετάσχουν »
O αντιδήμαρχος Αγρινίου Ν.Γκρίζης χαρακτήρισε τιμή για το Αγρίνιο να βρίσκονται σήμερα εδώ κορυφαίοι αθλητές , όπως ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ. Ευχαρίστησε επίσης τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, “οι οποίοι με την συμμετοχή τους κάθε χρόνο δυναμώνουν την διοργάνωση και είναι το στήριγμά μας σε αυτή την προσπάθεια” κα τον ΣΕΓΑΣ. εκφράζοντας την ικανοποίηση  για την  αυξημένη συμμετοχή.
Ο επρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Δ. Ορφανόπουλος ειπε χαρακτηριστικά «Και για μένα ο Μ. Κούσης ήταν ίνδαλμα και νομίζω ότι το Αγρίνιο είναι τυχερό που τον είχε αθλητή γιατί τίμησε την πόλη του και το Αγρίνιο τον τιμά με μια διοργάνωση που έγινε θεσμός ».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τ.Δρόσος σημείωσε πως «με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης παλεύουμε πάντα για τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό και κυρίως τον Δήμο Αγρινίου που τον έχουμε στο πλευρό μας σε όλη την προσπάθεια που κάνουμε. Όπως πάντα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

20 21 22 24 25

1

2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.