Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

“Γιος προσφύγων o Kαραπάνος να λέει τέτοια πράγματα;”

“Γιος προσφύγων o Kαραπάνος να λέει τέτοια πράγματα;”

Toν δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο επικρίνει το  www.documentonews.gr για τη στάση του στο θέμα της έλευσης προσφύγων. Το δημοσίευμα:

Ο γαλάζιος δήμαρχος Μεσολογγίου (υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ), Νίκος Καραπάνος, αν και γιος προσφύγων έχει μια «αλλεργία» όταν βλέπει πρόσφυγες.

Όπως διαβάζουμε, ο Νίκος Καραπάνος γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας στις 16 Αυγούστου 1973, αφού οι γονείς του ήταν μετανάστες, καταγόμενοι από τον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου και το Αιτωλικό.

Ο δήμαρχος ωστόσο τώρα δεν θέλει να βλέπει πρόσφυγες!

«Είμαστε αντίθετοι σε διαμονή ή παραμονή προσφύγων σε ιδιωτικούς και δημόσιους στεγασμένους χώρους εντός των ορίων του δήμου μας» δήλωσε πρόσφατα ο Νίκος Καραπάνος.

Η δήλωσή του προκλήθηκε μετά την φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα της πόλης.

Αλλά επειδή ο δήμαρχος δεν θέλει να φανεί «άσπλαχνος», συνοδεύει τη δήλωσή του με μια έκφραση πόνου:

«Ενημερώθηκα πως περίπου 150 πρόσφυγες, πονεμένοι άνθρωποι, έφθασαν στην πόλη και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο». Όμως, όπως συμπλήρωσε, «το δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει μία σχεδόν ομόφωνη απόφαση τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζουμε το μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά λόγοι ιστορικοί, θρησκευτικοί, αλλά και λόγοι ασφαλείας και αλλοίωσης του πληθυσμιακού ισοδύναμου, είναι απαράβατοι για εμάς».

Με απλά λόγια, και με ρατσιστική λογική ακροδεξιών καταβολών, ο δήμαρχος δεν αλλάζει την απόφαση αλλά όπως λέει – προτιμά για λόγους, ιστορικούς(;), θρησκευτικούς(;), ασφάλειας(;) και αλλοίωσης πληθυσμού(;) να μην τους θέλει…

Διάτρητες οι θέσεις του δημάρχου με το ερώτημα να παραμένει:

Γιος προσφύγων να λέει τέτοια πράγματα;

Documentonews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Νικος

  Καλά τώρα, όλα τα ίδια. Αλλά το όφελος κανένας δημοσιογράφος δεν βλέπω να το αφήνει. Και πολύ παιχνίδι με τους πρόσφυγες και το προσφυγικό.

  Πολλά κράτη όμως, πολλοί λαοί δηλαδή αντιδρούν στη νέα τάξη και την παγκοσμιοποίηση. Πολλά κράτη δεν θα υποστηρίξουν τα νομοθετήματα του παγκόσμιου επίσης ΟΗΕ!!

  –Οι Έλληνες ήτανε βεβαίως, πρόσφυγες από τα μέρη τους που βρίσκονταν χιλιάδες χρόνια και ήρθανε διωγμένοι στην μητρική τους πατρίδα.
  –Οι Έλληνες πήγανε νόμιμοι, νομιμότατοι (για όσους ξέρουμε από τέτοιες διαδικασίες, πώς πηγαίνανε οι Έλληνες μετανάστες), νομιμότατοι μετανάστες.
  Ποια η σχέση που μπορεί να έχουν οι νόμιμοι καθ’ όλα με το λεφούσι που βρίσκει πόρτες ανοιχτές και μπαίνει δεν το καταλαβαίνω!!

  Έξω τώρα οι λάθρο……
  Χωρίς καμία ντροπή και χωρίς αναστολές. Φτιάξαμε τη χώρα μας, πολεμήσανε, σακατευτήκανε οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Να τα διαφυλάξουμε αυτά που μας αφήσανε. Να μην παρασυρόμαστε από εφήμερα λόγια και να μην αποδεχόμαστε ενοχές.

  Οι πολιτικοί (όλοι οι πολιτικοί) είναι γαϊδούρια. Ας θυμηθούμε πόσες φορές ο καθένας από αυτούς έκανε την κωλοτούμπα τα τελευταία χρόνια, μόνο τα τελευταία χρόνια, γιατί αν πάμε ποιο παλιά δεν θα μπορούμε να μετρήσουμε.

  Σε λίγες μέρες είναι το μνημόσυνο του εθνικού μας νέο-ήρωα Κώστα Κατσίφα στα πατρογονικά του μέρη. Όσοι μπορέσουμε να πάμε. Εγώ πάντως θα πάω, όπως πήγα και στον αποχαιρετισμό. (Μη διστάζετε και μη φοβάστε καθόλου, καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη και ηρωική ζωή…….παρά μια ζωή κρυμμένοι και φοβισμένοι και μόνιμα υποχωρητικοί).

 2. johny68

  Ποιοι λάθρο ρε κουραμπιέ. Οι άνθρωποι εχουν φύγει για να γυτώσουν απο τις βόμβες,σιγά μην σε ρωτήσουν για να μπουν στη χώρα προκειμένου να γλυτώσουν τη ζωή τους.
  Οσο για τον εθνικό ήρωα ζωσμένος με όπλα σε ξένη χώρα και πυροβολώντας αστυνομικούς νόμισε πως θα του την χαρίσουν.Αυτό δεν έχει να κάνει με πατριωτισμό παρά μόνο με απερισκεψία που στην προκειμένη περίπτωση του στοίχησε τη ζωη

 3. Brix

  Ας μην αποδεχόμαστε, όλοι μας, τα γεγονότα όπως μας τα σερβίρουν. Κρύβονται συμφέροντα πίσω από κάθε λέξη που μας λένε, δυστυχώς.

  Αν οι κρατούντες είχανε ανθρωπιά μέσα τους και όχι μόνο συμφέροντα θα κυβερνάγανε ποιο καλά, δεν θα πήγαινε το κράτος σε χρεοκωπείες και αποκαθήλωση, θα είχανε καταργήσει κατά το δυνατόν το ρουσφέτι, τα φακελάκια, τις διάφορες προσωπικές εξυπηρετήσεις κλπ.
  Τα ξέρουνε και καλά όλα, πτυχία, πανεπιστήμια κλπ. Αλλά και η γλυκιά εξουσία καλή είναι.

  Λαθρομετανάστες είναι. Κάποια καλά κράτη, η Γερμανία σίγουρα, πήρανε αρκετούς μορφωμένους από αυτούς και ήδη (έχουν έρθει κιόλας) επιστρέφουνε πολλούς στην Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισόδου. Τι τους θέλουν εκεί, οι ντόπιοι θα ξεσηκωθούνε, με τον τρόπο τους. Τι να τους κάνουν.

  Και γενικώς η ειδικώς, σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους δεν είναι πρόσφυγες, έρχονται από την Τουρκία στην οποία δεν έχει πόλεμο. Και είναι άλλο το κρίμα και άλλο η πραγματικότητα.

  Όπως με τον τρόπο τους θα αντιδράσουν κάποια στιγμή και οι Έλληνες. Έτσι νομίζω. 400 χρόνια σκλαβιά είχαμε και απελευθερωθήκαμε όμως. Με ξένη βοήθεια και από Έλληνες της τότε διασποράς. Η φιλική εταιρεία είχε ιδρυθεί εκτός Ελλάδος και η επανάσταση του 1821 άρχισε και αυτή εκτός Ελλάδος. Μάλλον και τώρα (δεν πιάσαμε ακόμα πάτο όμως) οι εξελίξεις, οι όποιες καλές εξελίξεις, αντιδράσεις η επανάσταση εναντίον των έσω-έξω βαμπίρ, οι εξελίξεις θα έρθουν απ’ έξω. Γιατί μέσα έχουνε στρέψει τον ένα εναντίον του άλλου και αυτό θέλει πολλές γενιές, να ξεχαστεί σιγά σιγά και μετά να αλλάξει αν στο μεταξύ δεν υπάρξουν και άλλα κακά…….δηλαδή σαν να λέμε ποτέ.

  Όσο για τον Βόρειο-Ηπειρώτη, ήρωας η όχι, εγώ είμαι με τον Έλληνα. Σιγά μην είμαι με τους Αλβανούς. Και σε όποιον αρέσει, όλα και όλα.

  Να ενημερωνόμαστε ποιο καλά, ποιο αντικειμενικά και σε βάθος κυρίως. Ξέρω και εγώ ότι υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας και κάποια φορά έρχονται και αισθήματα ζήλειας που λέμε.
  Τελειώνοντας, η γνώμη μου, εκ των έσω τίποτα. Μακάρι να έρθει κάτι καλό εκ των έξω. Δυστυχώς αλλά έτσι, κάπως έτσι είναι. Αλλιώς θα περιμένουμε τι??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.