Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά των δήμων Ξηρομέρου, Αγρινίου, Θέρμου

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά των δήμων Ξηρομέρου, Αγρινίου, Θέρμου

Από τις 13 έως και τις 24 Ιανουαρίου 2020 το Νέο Κινητό Πολυιατρείο για Παιδιά και η Κινητή Μονάδα Ιατρικής Οδοντιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφθηκαν δήμους της Αιτωλοακαρνανίας όπου σε συνεργασία με εθελοντές παιδιάτρους και οδοντιάτρους του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας & Αγρινίου παρείχαν δωρεάν 138 προληπτικούς παιδιατρικούς ελέγχους και 1019 προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους σε μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών του νομού.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό & Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας, τον Δήμο Θέρμου, τον Δήμο Ξηρομέρου και τον Δήμο Αγρινίου. Στόχος της δράσης είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παιδιών και των οικογενειών τους για την υγεία τους και την στοματική τους υγεία.

Καθημερινά κλιμάκιο εθελοντών παιδιάτρων & οδοντιάτρων συνόδευαν το Κινητό Πολυιατρείο και την κινητή οδοντιατρική/ιατρική μονάδα, πραγματοποιώντας προληπτικούς ελέγχους, σε δεκάδες μαθητές/τριες 14 Δημοτικών Σχολείων και πέντε Νηπιαγωγείων.

Συγκεκριμένα, επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Θέρμου, στο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, στο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Βάρνακας, στο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Κανδήλας, στο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου, στο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Φυτειών Φυτειών, στο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Καραϊσκάκη , στο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Αστακού, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Παναιτωλίου, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων, στο Δημοτικό Σχολείο Παραβόλας και στο Δημοτικό Σχολείο Παντάνασσας. ‘Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που εξετάστηκαν, έλαβαν ατομικό δελτίο παιδιατρικής και οδοντιατρικής εξέτασης.

Το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί με ανακοίνωσή του:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν θα μπορούσε παρά να εκφράσει τις πιο θερμές του ευχαριστίες, και να τονίσει την εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων. Οι καθημερινές ενέργειες και οι προσπάθειες όλων και κυρίως των εθελοντών παιδιάτρων & οδοντιάτρων του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου καθώς του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αιτ/νίας, είχαν ως αποτέλεσμα να εξεταστούν παιδιά που η πλειοψηφία των περισσοτέρων δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ έως τώρα οδοντίατρο και κάποια παιδιά παιδίατρο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για την εξαιρετική συνεργασία και τη φιλοξενία:
– Στην 6η ΥΠΕ για τη πολύτιμη βοήθεια της.
– Στον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και στα Μέλη του Δ.Σ, που ακούραστα πραγματοποίησαν προληπτικούς παιδιατρικούς ελέγχους.
– Στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αιτ/νίας και στα Μέλη του Δ.Σ και σε όλους τους εθελοντές οδοντιάτρους που ακούραστα πραγματοποίησαν προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους.
– Στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και στα Μέλη του Δ.Σ και σε όλους τους εθελοντές οδοντιάτρους που ακούραστα πραγματοποίησαν προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους.
– Στη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτ/νίας.
– Στο Δήμο Θέρμου και στο Δήμο Ξηρομέρου για τη πολύτιμη βοήθεια τους και την φιλοξενία τους.
– Στο Ξενοδοχείο Imperial Hotel για τη δωρεάν φιλοξενία του προσωπικού το οποίο στελέχωνε τη δράση της προληπτικής στο Δήμο Αγρινίου.
– Την Γέφυρα Α.Ε που κάλυψε δωρεάν τη διέλευση των Κινητών Μονάδων.
– Στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ξηρομέρου που συνέβαλαν στην οργάνωση της δράσης.
– Στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμου που συνέβαλαν στην οργάνωση της δράσης.
– Στους Διευθυντές των Σχολείων καθώς και σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό για την υπέροχη συνεργασία.

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα έχουν επισκεφθεί το Κινητό Πολυιατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και τις τρεις κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», περισσότερα από 132.519 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.