Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Δύο παράκτια σημεία Α’ Βοηθειών στις παραλίες της Ναυπάκτου

paraktia simeia protes voitheies nafpaktos
Με πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ”Με την καρδιά μας”, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και του πολιτισμού, δημιουργήθηκαν στις παραλίες της Ναυπάκτου 2 παράκτια σημεία Α’ Βοηθειών, ξεκινώντας έτσι μια μικρή έρευνα για το πώς θα μπορούσαμε να θωρακίσουμε επιπλέον τους λουόμενους στις παραλίες, έτσι ώστε να νοιώθουν πιο ασφαλείς.Με βάση την έρευνά μας ,τονίζουν οι συντελεστές του παραπάνω προγράμματος, οδηγηθήκαμε στην ενέργεια αυτή, της δημιουργίας 2 παράκτιων σημείων Α’ Βοηθειών, οι οποίοι με την καθοδήγηση του υπεύθυνου ναυαγοσώστη και τη χρήση του φαρμακευτικού υλικού που περιέχουν, να εξασφαλίζουν την άμεση αντιμετώπιση θαλάσσιων περιστατικών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εγκατάσταση των δυο παράκτιων σημείων Α’ Βοηθειών (Δυο μεταλικές ντουλάπες με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό,με τις σημάνσεις, τις απαραίτητες πληροφορίες για το περιεχόμενο καθώς και τα τηλέφωνα επειγόντων περιστατικών),δηλ. τηλέφωνα ΕΚΑΒ,Κ.Υ. κ.λ.π. Στα παιδιά και στους λουόμενους παραχωρήθηκαν σωσίβια 200τμχ.,καθώς επίσης και κεράσματα διάφορα. Παράλληλα μαζί με τους συνεργάτες της εταιρείας έγινε και μια μικρή έρευνα για να εντοπιστούν μητέρες οι οποίες εφαρμόζουν στα παιδιά τους την απαραίτητη ηλιοπροστασία καθώς και την προστασία με την εφαρμογή σωσίβιου των θαλάσσιων κινδύνων και φυσικά την επίβλεψη αυτών.Στις δυο μητέρες που εντοπίστηκαν να πληρούν τα χαρακτηριστικά αυτά, την συγκεκριμένη ώρα δώθηκαν δωράκια επιβράβευσης[τσάντα θαλάσσης, ενυδατική κρέμα και ένα πιστόλι νερού για τα παιδάκια. Συνεχίζετε να διανάμεται και τις επόμενες ημέρες έντυπο υλικό με φωτογραφικό χάρτη με τα παράκτια σημεία Α’ Βοηθειών,με κείμενο ενημέρωσης για τους θαλάσσιους κινδύνους απο τον ιατρό κο Θωμά Αντων. Τηλιγάδα, καθώς επίσης και πίνακας με τους παράγοντες κινδύνου και τα μέτρα πρόληψης για τα ατυχήματα στις παραλίες.[Πίνακας απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Π.Ο.Υ.],μαζί με την βιβλιογραφία. Τέλος τρέχει μια μικρή έρευνα με την μορφή ερωτοαπαντήσεων.

Το όλο εγχείρημα δεν θα ήταν εφικτό αν δεν υπήρχαν συμπαραστάτες και αρωγοί, όπως οι άνθρωποι του Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας που αγκάλιασαν άμεσα την πρόταση αυτή ,αλλά σημαντική ήταν και η συμβολή των χορηγών που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα . Ιχθυοκαλλιέργειες Νηρεύς, δίκτυο καταστημάτων Πράκτικερ, Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας, Σύλλογος Καφεστιατόρων Ναυπακτίας ”ο Ανεμογιάννης”

Πηγή: studionafpaktos.gr

http://www.studionafpaktos.gr/uploads/5/8/6/2/58620503/dsc-7830_orig.jpg

Picture

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.