Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Δυσαρέσκεια στο Μεσολόγγι για τις εξαγγελίες Γαβρόγλου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση-Τι δηλώνει ο δήμαρχος

Δυσαρέσκεια στο Μεσολόγγι για τις εξαγγελίες Γαβρόγλου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση-Τι δηλώνει ο δήμαρχος

Να ιδρυθεί Πανεπιστήμιο Αιτωλοακαρνανίας ζητά ο Ν.Καραπάνος. 

gavroglou-karapanosΠροβληματισμό προκαλεί στην Αιτωλοακαρνανία το νέο τοπίο που αναμένεται να διαμορφωθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού με βάσει τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας.
Δίνοντας ένα βασικό στίγμα του υπό αναδιάταξη χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία ο Κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε την ίδρυση στην Αιτωλοακαρνανία σχολής Γεωπονικών Επιστημών και Θαλασσίων Επιστημών. «Θα ήταν λάθος να πούμε σήμερα πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Αυτό δουλειά της ομάδας εργασίας. Αλλά, σε γενικό επίπεδο, προτείνεται στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας να υπάρχει σχολή Γεωπονικών Επιστημών και Θαλασσίων Επιστημών και στον Νομό Ηλείας να υπάρχει σχολή Πολιτιστικής Διαχείρισης. Η λογική είναι να μπορέσουμε να φτιάξουμε πανεπιστημιακά τμήματα –ορισμένα θα είναι η εξέλιξη των υπαρχόντων, σε ορισμένα θα δώσουμε πρόσθετες θέσεις- ώστε να αναδείξουν το θετικό πρόσημο που έχουν ως προς αυτές τις δυνατότητες», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας κατά την ομιλία του αναπτύσσοντας τους κεντρικούς άξονες της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, σε όλες τις βαθμίδες».
Αντίστοιχη αναφορά αναμένεται να κάνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αποψινή ομιλία του. Οι εξαγγελίες χαρακτηρίζονται ως γενικόλογες που δεν ικανοποιούν κανέναν από τα βασικά αιτήματα της Αιτωλοακαρνανίας. Δεν επανιδρύεται το ΤΕΙ του Μεσολογγίου, δεν διασφαλίζεται η μη μεταφορά των τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα.
Η γενικόλογη υπόσχεση αφορά την ίδρυση μιας σχολής που θα ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και θα έχει δύο τμήματα Γεωπονικών Επιστημών στο Αγρίνιο και δύο τμήματα Θαλασσίων Επιστημών στο Μεσολόγγι.
Ο δήμαρχος Ιερέας Πόλεως Μεσολογγίου μιλώντας χθες στο Συνέδριο εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το ασαφές πλάνο Γαβρόγλου. Μιλώντας στο agrinionews.gr o κ. Καραπάνος τόνισε πως θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα αυτόνομο Πανεπιστήμιο Αιτωλοακαρνανίας, με τμήματα σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο και όχι τμήματα που θα έχουν μεν έδρα στο Νομό μας αλλά θα υπάγονται στην Πάτρα κάτι που, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, τόσο το Μεσολόγγι όσο και το Αγρίνιο έχουν πληρώσει . “Ποιος διασφαλίζει ότι δεν θα πάμε πάλι στην Πάτρα”, αναρωτήθηκε.
Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Νίκου Καραπάνου:

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Τελης

  Όταν γινόταν ενέργειες για να φύγουμε από την περιφέρεια έκτρωμα, εσείς στο Μεσολόγγι κάνατε το παγώνι μην χάσετε την πρωτεύουσα ????
  Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε……

 2. Λαυρέντης

  Να αρχίσουμε τους τσακωμούς με το Μεσολόγγι τώρα για τις μπαρούφες που μας αμόλησαν στη Πάτρα.

 3. Γιαννης

  Πρέπει έστω και τώρα να καταλάβουν και αυτοί και εμεις, οτι ανταγωνιστής ειναι η πατρα, οχι μεταξύ μας. Ναι στην ανάπτυξη των δύο πόλεων

 4. F G

  Όταν πήγαινε να γίνει κάτι στο Αγρίνιο , οι Μεσολογγίτες πάντα με το μέρος της Πάτρας….. Μην τα ξεχνάμε αυτά…

 5. Ανώνυμος

  Η Πάτρα πάντως και λιμάνι έχει και σύνδεση με τους καινούργιους αυτοκινητόδρομους ,το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο την σύνδεση με τους αυτοκινητόδρομους την βλέπουν με το κιάλι και όσο για λιμάνια (Μεσολόγγι-Πλατυγιάλι ) ,πανεπιστήμια ,εργοστάσια ,καλλιέργειες,υποδομές οτιδήποτε αναπτυξιακό τέλος πάντων ίσως τον 25ο αιώνα .Αλληλοφαγωθείτε εις τέρψιν των Μινάρων .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.