Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Δυσαρέσκεια στους Μηχανικούς για τις καθυστερήσεις στις Πράξεις Χαρακτηρισμού από το Δασαρχείο Αμφιλοχίας

tee_agrinio

Επιστολή προς το Δασαρχείο Αμφιλοχίας απέστειλε το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας ζητώντας εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις στις Πράξεις Χαρακτηρισμού. “Επί μακρό χρονικό διάστημα όμως, έχουμε καταστεί δέκτες πλήθους οχλήσεων από συναδέλφους μας Διπλωματούχους Μηχανικούς, που αφορούν σε πάρα πολύ σημαντικές καθυστερήσεις – ακόμη και πολλών ετών -ως προς τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους από την Υπηρεσία σας (χαρακτηρισμούς Δασικών Εκτάσεων κ.λπ.), συνεπεία των οποίων, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεσμεύσεις τους απέναντι στους πολίτες, για λογαριασμό των οποίων ενεργούν”, αναφέρει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Στ. Μπλέτσας απευθυνόμενος στον προϊστάμενο του δασαρχείου Δ.Θεοχαρόπουλο. Η επιστολή:

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Υπηρεσία σας επιτελεί αξιοσημείωτο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έργο, παρά τις γνωστές αντιξοότητες της εποχής και την ιδιαίτερα ευρεία έκταση της περιοχής ευθύνης σας, που δυσχεραίνει έτι περαιτέρω τις προσπάθειές σας να ανταποκριθείτε πλήρως και άμεσα στον διαρκώς αυξανόμενο όγκο εργασίας σας.

Επί μακρό χρονικό διάστημα όμως, έχουμε καταστεί δέκτες πλήθους οχλήσεων από συναδέλφους μας Διπλωματούχους Μηχανικούς, που αφορούν σε πάρα πολύ σημαντικές καθυστερήσεις – ακόμη και πολλών ετών -ως προς τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους από την Υπηρεσία σας (χαρακτηρισμούς Δασικών Εκτάσεων κ.λπ.), συνεπεία των οποίων, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεσμεύσεις τους απέναντι στους πολίτες, για λογαριασμό των οποίων ενεργούν.

Επειδή εύκολα καθίσταται αντιληπτό, πως η μη έγκαιρη διεκπεραίωση τέτοιων υποθέσεων επιφέρει σημαντικές, αρνητικές συνέπειες τόσο οικονομικού, όσο και κοινωνικού χαρακτήρα και δεδομένου, ότι η κατάρτιση της σχετικής μελέτης για τους Δασικούς Χάρτες στην Π.Ε. της Αιτωλοακαρνανίας πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, επιτείνοντας το αίσθημα ανησυχίας σε όλους τους ενδιαφερόμενους, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τα κάτωθι:

i) Τους λόγους μη διεκπεραίωσης σε εύλογο χρονικό διάστημα των ανωτέρω υποθέσεων.

ii) Τις ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να καταστεί εφικτή η θεραπεία των ως άνω προβλημάτων.

iii) Το σκεπτικό, βάσει του οποίου, απαιτείται γνωμάτευση και δε δίδεται άμεση απάντηση από την υπηρεσία σας για υποθέσεις, που αφορούν Γεωτεμάχια Αναδασμού και Εποικισμού ιδιοκτησιών δηλαδή που έχουν παραχωρηθεί στους πολίτες από το Ελληνικό Δημόσιο.

Με εκτίμηση

Για τοΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Ο Προέδρος Στυλιανός Μπλέτσας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.