Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Eγκαίνια την Παρασκευή για την έκθεση του Χρ.Γαρουφαλή

Eγκαίνια την Παρασκευή για την  έκθεση του Χρ.Γαρουφαλή

Ο ελληνικός καφές ως έμπνευση κι έργο τέχνης στην 10η ατομική έκθεση του Χρήστου Γαρουφαλή

6 Μαΐου – 4 Ιουνίου 2011 Αίθουσα Τέχνης Νεώριον στο ΑγρίνιοΣπ. Τσικνιά 54, Αγρίνιο / τηλ. 2641 052505 / e-mail:neoriongallery@otenet.gr / www.neoriontechnis.gr

Με έμπνευση και θέμα τον ελληνικό καφέ ως διαχρονικό σύμβολο επικοινωνίας, καθημερινής ελληνικής ζωής και παράδοσης, παρουσιάζει στο Αγρίνιο τη νέα του δουλειά ο διακεκριμένος ζωγράφος Χρήστος Γαρουφαλής πραγματοποιώντας τη 10η ατομική του έκθεση.

Την έκθεση οργανώνει και παρουσιάζει η αίθουσα τέχνης Νεώριον από τις 6 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2011 και αποτελεί την πρώτη ατομική έκθεση έργων του καλλιτέχνη στη γενέτειρα πόλη του. (Ώρες επισκέψεων καθημερινά :10 πμ-2 μμ και 6-9 μμ, εκτός Κυριακής).

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ενώ θα προλογίσει ο συγγραφέας κ. Πάνος Θεοδωρίδης, την Παρασκευή 6 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. Η έκθεση συνοδεύεται από μία συλλεκτική έκδοση με έργα του καλλιτέχνη και κείμενο του Πάνου Θεοδωρίδη.

Ο Χρήστος Γαρουφαλής συνεχίζει με συνέπεια να εστιάζει το ενδιαφέρον του σε ταπεινά κι ευτελή αντικείμενα φορτισμένα με μνήμες της ελληνικής ζωής και παράδοσης, τα οποία, με μοναδική ικανότητα, αναδεικνύει σε “σύμβολα”. Ζωγραφική “χαμηλόφωνη” που παραπέμπει σε μάστορες άλλων εποχών αναδεικνύοντας παράλληλα ταλέντο, δεξιοτεχνία και ευαισθησία. Μετά την ενότητα “ανθρώπων βλέμματα” η νέα δουλειά του επικεντρώνεται σ’ ένα φλυτζάνι καφέ. Προσεγγίζει εικαστικά με τόλμη και σεβασμό, ένα συνηθισμένο, διαχρονικό και επίκαιρο θέμα, προτείνοντάς το ταυτόχρονα σαν “πρόσχημα επικοινωνίας” προς όλους εμάς, σε μια εποχή που καθημερινοί ρυθμοί και τεχνολογία επιβάλλουν άλλες, πιο απρόσωπες μορφές ανθρώπινης επαφής.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα σε ξύλο, σχέδια και παστέλ τα οποία, μαζί με κάποια χαρακτηριστικά παλιά αντικείμενα που συνοδεύουν τον καφέ, έμμεσα σκηνοθετούν και παραπέμπουν στην ονειρική ατμόσφαιρα παλιών καφενείων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.