Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Eκδήλωση στο Περιστέρι για την Επέτειο της Εξόδου

Eκδήλωση στο Περιστέρι για την Επέτειο της Εξόδου

Μέσα σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, στο Αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Δήμου Περιστερίου επετειακή εκδήλωση για την 185η Επέτειο της «Εξόδου του Μεσολογγίου», με θέμα: «Έξοδος Μεσολογγίου: Ιδέα και Σύμβολο Ελευθερίας». Την εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, οργάνωσαν ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Κοσμάς ο Αιτωλός» και ο Λαογραφικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου.Πλήθος κόσμου και επισήμων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση (η οποία εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου), παρακολούθησαν μια σπουδαία σε πλοκή και περιεχόμενο εκδήλωση και απόλαυσαν ένα εκπληκτικό μουσικό πρόγραμμα με την συμμετοχή της χορωδίας του 8ου ΚΑΠΗ Περιστερίου υπό την διεύθυνση της κ. Ελένη Κοκκολάκη και το χορευτικό τού Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Κοσμάς ο Αιτωλός» υπό την διεύθυνση του κ. Γεώργιου Κολοζάκη. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή 5λεπτου ιστορικού video για την «Έξοδο του Μεσολογγίου» και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των Προέδρων του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Κοσμάς Αιτωλός», κ. Κώστα Μπαλωμένου και του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Χρήστου Σιάσου .
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και στη συνέχεια, η ομιλία του Ιστορικού -Συγγραφέα κ. Σαράντου Καργάκου με θέμα:«Έξοδος Μεσολογγίου: Το ιστορικό γεγονός και σημασία της “Εξόδου”. Τέλος, πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό μουσικό πρόγραμμα με επετειακά τραγούδια της «Εξόδου» και
υπήρξε πλούσιο χορευτικό και θεατρικό πρόγραμμα από το χορευτικό του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Κοσμάς ο Αιτωλός».Στο Φουαγιέ του αμφιθεάτρου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησε Έκθεση βιβλίου σχετική με την «Έξοδο του Μεσολογγίου».

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84FM κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.