Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Eκτός γραμμής ο Κουρουμπλής, καταψήφισε άρθρο του Νομοσχεδίου για τις τράπεζες

Eκτός γραμμής ο Κουρουμπλής, καταψήφισε άρθρο του Νομοσχεδίου για τις τράπεζες

Κόντρα στην κομματική γραμμή τοποθετήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής καταψηφίζοντας το άρθρο 19 του νομοσχεδίου για το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο προβλέπει εγγυήσεις προς τις τράπεζες ύψους 30 δισ. ευρώ.

Πάντως, η στάση του κ. Κουρουμπλή δεν αποτελεί έκπληξη καθώς έως σήμερα δεν είχε λάβει απαντήσεις στα επίμονα ερωτήματά του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το αν τα 30 δις. θα διοχετευτούν στην αγορά.

Για τον λόγο αυτό ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας βγαίνοντας από την Ολομέλεια δήλωσε στο protothema.gr «δεν μου έλεγε ο υπουργός που θα πάνε τα 30 δις ευρώ. Ας μάθει ο υπουργός να απαντάει. Αν θέλουν να με διαγράψουν ας με διαγράψουν. Διαφωνούσα ριζικά. Αύριο θα στείλω επιστολή στον πρόεδρο της επιτροπής Οικονομικών για να έρθουν οι Επίτροποι που έχει ορίσει το Δημόσιο για τις Τράπεζες για να δώσουν απαντήσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει θέμα διαγραφής του κ. Κουρουμπλή. Επιπροσθέτως, η κυρία Βάσω Παπανδρέου και ο κ. Γιώργος Φλωρίδης οι οποίοι είχαν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις στην Επιτροπή Οικονομικών τόσο για το άρθρο 19 όσο και για το άρθρο 5 σύμφωνα με το οποίο ο ΟΔΔΗΧ αναλαμβάνει αρκετές εξουσίες που είχε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τήρησαν πιστά την κομματική γραμμή υπερψηφίζοντας τα άρθρα του νομοσχεδίου.

«Ανταρσία» υπήρξε και στο κόμμα της ΝΔ καθώς η γραμμή ήταν υπέρ της ψήφισης του άρθου 19 και κατά του άρθρου 5 που δίνει περισσότερες εξουσίες στον ΟΔΔΗΧ όμως ο κ. Παναγιώτης Καμμένος καταψήφισε και τα δύο άρθρα.
Πάντως, τα δύο άρθρα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που τέθηκαν σε ψηφοφορία υπερψηφίστηκαν.

www.protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.