Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Εμπλοκή για συνταξιούχους αυτοδιοικητικούς και στον δήμο Αγρινίου;

epi-syntaxiouxoiΜεγάλο θέμα προκύπτει και «εμπλοκή» σχετικά με την αντιμισθία τους και δη με τη σύνταξη που ελάμβαναν συνταξιούχοι οι οποίοι «αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν δραστηριότητα σε φορείς της γενικής κυβέρνησης».
Η καταβολή της σύνταξής ή των συντάξεών τους, κύριων και επικουρικών, αναστέλλεται για όσο χρόνο διαρκεί η παροχή της εργασίας τους ή των υπηρεσιών τους ή η δραστηριότητά τους, σύμφωνα το άρθρο 20 του νόμου 4387/2016 (Αρ. Φύλλου 85, 12 Μαΐου 2016) «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος -Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις».
Βάση του ισχύοντος νόμου 4387/2016, όποιος είναι συνταξιούχος και ορίζεται αντιδήμαρχος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος Νομικού Προσώπου του Δήμου, «χάνει» τη σύνταξή του και λαμβάνει μόνο την αντιμισθία ή αποζημίωση της θέσης του, για όσο διάστημα την κατέχει. Ο νόμος αυτός, ωστόσο, ισχύει από το Μάιο του 2016. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει για τις συνέπειες-κυρώσεις (επιστροφή χρημάτων συντάξεων πχ) της μη εφαρμογής του νόμου μέχρι στιγμής. Προκύπτει θέμα για αιρετούς, αλλά και για υπηρεσιακούς που δεν εφάρμοσαν την ισχύουσα νομοθεσία έως τώρα; Υπάρχει θέμα παραιτήσεων συνταξιούχων που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο Αγρινίου ή άλλων Δήμων;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.