Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Εδρομή στην Αίγινα η Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος

Εδρομή στην Αίγινα η Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος

Η Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος αναφέρει σε ανακοίνωση της:

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣΤο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου 2017 η Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με ένα γκρουπ 50 μελών και φίλων της, επισκέφτηκε τη νήσο Αίγινα, την πρώτη Πρωτεύουσα του Νεότερου Ελληνικού Κράτους, και ξεναγήθηκε στους αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία αλλά και στις ιδιαίτερα σημαντικές Συλλογές Έργων του μεγάλου γλύπτη της Ελλάδος, Χρήστου Καπράλου, που γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο Παναιτώλιο Αγρινίου.

Ο Ναός της Αθηνάς Αφαίας είναι από τους αξιολογότερους αρχαιοελληνικούς ναούς, δωρικού ρυθμού, κτισμένος από τοπικό πωρόλιθο. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, είναι περίπτερος και σώζονται 24 από τις 34 συνολικά κίονες, μέσα σε μια πευκόφυτη με υπέροχη θέα περιοχή.

Η ζωή της αρχαίας Αίγινας εκφράζεται μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής της Κολώνας που πήρε το όνομα της αυτό από τον μόνο κίονα που σώζεται από τον Ναό του Απόλλωνα, μέσα στην αρχαία Ακρόπολη της Αίγινας. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται το πρώτο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελλάδος που ίδρυσε ο πρώτος Κυβερνήτης Καποδίστριας το 1829.

Οι αρχαιολογικοί χώροι, το τεράστιο και εμπνευσμένο έργο του Χρήστου Καπράλου με αποκορύφωμα το μνημειακό έργο της “Μάχης της Πίνδου”, που το πρωτότυπο του στολίζει την Βουλή των Ελλήνων και το αντίγραφο του θαυμάσαμε στο Μουσείο Καπράλου στην Αίγινα, η Ακρόπολη της Μεσοχώρας στη Μεσαιωνική Αίγινα με τις 36 σωζόμενες βυζαντινές εκκλησίες, η σκήτη και ο μεγαλοπρεπής Ναός του Αγίου Νεκταρίου(ο νεότερος ταπεινός και ελεήμων Άγιος της εκκλησίας μας) δίνουν την αίσθηση μιας συνεχούς και αδιάλειπτης ιστορικής πορείας που ξεκινάει με την πρώτη κατοίκηση της Αίγινας, 3.500 χρόνια π.Χ. και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

unnamed

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.