Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Εγκαίνια ναϊδρίου του Αγίου Γερασίμου στο Μεσολόγγι

Εγκαίνια ναϊδρίου του Αγίου Γερασίμου στο Μεσολόγγι

bonitsa-11

Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr

Σήμερα το πρωί ετελέσθηκε η ακολουθία του όρθρου, των εγκαινίων καθώς και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά στο ναΐδριο του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία λίγο έξω από την πόλη του Μεσολογγίου.

Πλαισιωμένος ήτο δε ο Σεβασμιότατος κ. Κοσμάς από ιερείς της πόλεως και συγκεκριμένα από τον Αρχιερατικό επίτροπο Μεσολογγίου Αρχιμανδρίτη Αναστάσιο Καντάνη ο οποίος ανέλυε και εξηγούσε τα τελούμενα κατά την ακολουθία των εγκαινίων στους πιστούς, τον Πατέρα Παναγιώτη Χειμώνα εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Μεσολογγίου και τον Πατέρα Ανδρέα Καππέ εφημέριο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου καθώς και από τους διακόνους π. Χρυσόστομο και π. Δημήτριο.

Κατά την διάρκεια της ακολουθίας των εγκαινίων ενεγκαινιάσθησαν και νέα αντιμήνσια πάνω στα οποία τελέσθηκε και η Θεία Λειτουργία.

Πολλοί δε ήταν και οι πιστοί που προσήλθαν και γέμισαν τον χώρο του ναιδρίου καθώς και τον προαύλιο χώρο ώστε να συμμετάσχουν συμπροσευχόμενοι στην πρώτη Θεία Λειτουργία επί της νέοεγκαινιασθείσης Αγίας Τραπέζης

Το ναίδριο χτίσθηκε από την οικογένεια του Χρήστου και της Ελένης Φακιολά σε οικόπεδο ιδιοκτησίας τους και εις μνήμην του υιού τους Γεράσιμου Φακιολά και προς τιμήν του Αγίου που έφερε το όνομα του ο υιός τους.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης λίγο πριν την απόλυση μίλησε προς τους πιστούς σχετικά με τα των εγκαινίων και ευχαρίστησε θερμά όσους συνετέλεσαν και εργάσθηκαν για να πραγματοποιηθούν, ιδιαιτέρως δε την οικογένεια Φακιολά όπου καθ΄ολη την διάρκεια των ακολουθιών ήτο εμφανώς συγκινημένοι.

Επίσης ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του ανακαινισμού του ναού της ανθρώπινης ψυχής και την διαφύλαξη αυτού όσο πιο αμόλυντου γίνεται το οποίο αποτελεί υποχρέωση του κάθε πιστού διότι η ψυχή μας δεν είναι κάτι προσκαιρο και εφήμερο αλλά αιώνιο και θα πρέπει να είναι κατοικοιτήριο του Αγίου Πνέυματος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκαν ως ευλογία σε όλους τους παρευρισκόμενους τεμάχια του ιματίου, ποτισμένα με κηρομαστίχα, που χρησιμοποιήθηκε επί της Αγίας Τραπέζης κατά την διάρκεια της ακολουθίας των εγκαινίων καθώς επίσης και κεράσματα από την οικογένεια προς όλους όσους προσήλθαν.

bonitsa-1

bonitsa-2

bonitsa-3

bonitsa-4

http://www.romfea.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.