Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Εκδήλωση σήμερα στο Αγρίνιο αφιερωμένη στην Ευανθία Γκινοπούλου

Εκδήλωση σήμερα στο Αγρίνιο αφιερωμένη στην Ευανθία Γκινοπούλου

Ο Δήμος Αγρινίου και τα Σωματεία «Παναιτωλοακαρνανικός Σύλλογος Γυναικών», « Λαογραφικό- Ιστορικό- Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας» και «Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προσκαλούν σήμερα, Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 7 μ.μ., στην εκδήλωση – αφιέρωμα στην Αγρινιώτισσα Ευανθία Γκινοπούλου (1884-1956, πρόεδρο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών. Κόρη του Γιατρού και Δημάρχου Αγρινίου Μιχαήλ Μπέλλου) .
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα Ελλάδος),
Το πρόγραμμα:
-Εισαγωγή – Συντονισμός : Λαμπρινή Αντωνάτου, μέλος Δ.Σ. του -Παναιτωλοακαρνανικού Συλλόγου Γυναικών-
-Χαιρετισμός : Μαρία Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Αγρινίου
-Ομιλία Μαίρης Χρυσικοπούλου (Πρόεδρος του ΠαναιτωλοακαρνανικούΣυλ/γου Γυναικών, Συγγραφέως – Ερευνήτριας) με θέμα « Ευανθία Γκινοπούλου , μια σπουδαία Γυναικεία Μορφή του περασμένου αιώνα».
-Ομιλία της Ευτυχίας Μανιάκης (Κοινωνιολόγου, Προϊσταμένης Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου) με θέμα «Η παραβατικότητα Ανηλίκων σήμερα στο Αγρίνιο και η Πρόληψη».
Θα αναγνωσθεί ο λόγος της Μεσολογγίτισσας Μαρίας Χρυσογέλου, πρώτης Ελληνίδας Δικηγόρου , που μίλησε στον Άρειο Πάγο ως Συνήγορος των ανηλίκων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.