Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Εκδήλωση στον Άγιο Κωνσταντίνο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Εκδήλωση στον Άγιο Κωνσταντίνο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

DSCN0001Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιόρτασε ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων νομού Αιτωλoακαρνανίας την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, με σκοπό να τονώσει την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή τους στα παιδικά βιβλία.
Πλήθος μικρών παιδιών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου με την καθοδήγηση της γλύπτριας και δασκάλας των εικαστικών κας Νότας Τσίτουρα δημιούργησαν με τη φαντασία τους υπέροχες κατασκευές.
Στο τέλος πιάστηκαν σε κύκλο και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με μουσικές της δασκάλας των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου.
Συγχρόνως λειτούργησε και bazzar παιδικού βιβλίου. Μικροί και μεγάλοι το επισκέφτηκαν, ξεφύλλισαν τα βιβλία, θαύμασαν την εικονογράφησή τους και αρκετοί ήταν αυτοί που προμηθεύτηκαν αξιόλογους τίτλους σε εκπληκτικές τιμές, ενισχύοντας έτσι το σύλλογό μας.

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων νομού Αιτωλoακαρνανίας θερμά την γλύπτρια κα Νότα Τσίτουρα, καθώς και την νηπιαγωγό κα Ελένη Χόντζια για την βοήθειά τους στην παραπάνω εκδήλωση.

DSCN9994

DSCN0003

DSCN0006

DSCN0013

DSCN0020

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.