Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Έκοψε την πίτα της στο Αγρίνιο η Ιστορική – Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (φωτο)

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιστορικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.
Έλαβε χώρα στην αίθουσα γνωστού κέντρου εστίασης στο Αγρίνιο, με την παρουσία πολλών μελών και φίλων της Εταιρείας.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ιστορικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Σκιαδάς ανέφερε τα εξής: «Μεταξύ των πρωτοβουλιών που προωθεί η Εταιρεία μας για τον καινούργιο χρόνο 2019 ξεχωρίζει η κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου τον Μάιο του 2018 στο ΥΠΑΑΤ για την παραχώρηση του χώρου του πρώην Καπνικού Σταθμού Έρευνας Αγρινίου που αντιμετωπίζεται ευνοϊκά, προκειμένου στο χώρο αυτό να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος Πολιτισμού και Μνήμης (Μουσείο Καπνού και όχι μόνο). Για το σκοπό αυτό έχουμε προγραμματίσει σε συνεργασία με το ΤΕΕ Αιτωλωλοακαρνανίας και την στήριξη του Δήμου Αγρινίου στις 3 Φεβρουαρίου 2019, με πρόσκληση προς την κοινωνία μία Ημερίδα, με αντικείμενο την πρόταση μας για το Μουσείο Καπνού, το ιστορικό των ενεργειών μας για το σκοπό αυτό και τη σημαντική συμβολή του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας στην υποστήριξη αυτού του αιτήματος»
Το δώρο για το φλουρί της βασιλόπιτας προσφέρθηκε από το βιβλιοπωλείο «Η Λέσχη του Βιβλίου» και ήταν το λεύκωμα «Ελληνικά Ολοκαυτώματα 1940 – 1945».
“Ευχαριστούμε την κ. Αλέκα Μοσχονά για την ευγενική προσφορά της προς την Εταιρεία μας” αναφέρει σχετικά με το δώρο η ανακοίνωση της Ιστορικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, η Αντιδήμαρχος Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Γιάννης Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγρινίου “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” Δημήτρης Τραπεζιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» Στέλιος Μερμίγκης, ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Βαϊνάς, η Αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Όλγα Διαμαντοπούλου, η Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας Δήμου Αγρινίου Χριστίνα Τσιχριτζή, πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων όπως και η Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Αγρινίου Μαίρη Χρυσικοπούλου.
“Ευχαριστούμε τους φίλους και τα μέλη της Εταιρείας που για άλλη μία φορά που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά και όρεξη για δουλειά από όλους μας” καταλήγει η ανακοίνωση της Εταιρείας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Μουσείο καπνού μάς μαραναν, ιστορικό, λαογραφικό, αρχαιολογικό, στη περιοχή υπάρχει; Πού έπρεπε να υπήρχαν από τα πρώτα στη περιοχή αυτή πού νοιάζονται δε ξέρουν ότι δέν υπάρχουν τέτοια

  2. Ανώνυμος

    Γιατί αλήθεια κύριοι της αρχαιολογικής εταιρεία ΔΕ ρωτήσατε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης για την παράδοση σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδος όπως η Κνωσός Ο λευκός πύργος και άλλα αρχαία μηνμεια στο υπερταμειο.Αυτο το πήρατε είδηση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.