Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Έκοψε ξανά το ρεύμα σε ΤΟΕΒ η ΔΕΗ

Έκοψε ξανά το ρεύμα σε ΤΟΕΒ η ΔΕΗ

Σε διακοπή της παροχής ρεύματος προς Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων της Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε εκ νέου η ΔΕΗ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr. Πρόκειται για τους ΤΟΕΒ Κατοχής, Μεσολογγίου, Λεσινίου και Παραβόλας.

Με τον τρόπο αυτό η ΔΕΗ επιδιώκει την είσπραξη των συσσωρευμένων από χρόνια ληξιπρόθεσμων οφειλών.  Επί της ουσίας ωστόσο επανέρχεται στο προσκήνιο ένα γνωστό ζήτημα καθώς οι ΤΟΕΒ αδυνατούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους που μάλιστα αυξάνονται λόγω και των τόκων. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας μόνο αυτός του Νεοχωρίου προέβη σε ρύθμιση των οφειλών.

Η αντιπαράθεση της ΔΕΗ με τις διοικήσεις τον ΤΟΕΒ είχε οξυνθεί προ διετίας όταν η εν μέσω αρδευτικής περιόδου απείλησε με διακοπή ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια. Τότε οι ΤΟΕΒ με ασφαλιστικά μέτρα εμπόδισαν την διακοπή ρεύματος ωστόσο η ΔΕΗ επισήμανε πως η Δικαιοσύνη παρείχε στους ΤΟΕΒ την χρονική ευχέρεια να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους αλλά σε καμία περίπτωση δεν ενέκρινε «τα γνωστά απαράδεχτα φαινόμενα στρατηγικών κακοπληρωτών».

Όπως και να έχει, ναι μεν η τρέχουσα συγκυρία δεν αποτελεί καλλιεργητική περίοδο ωστόσο το ζήτημα είναι πως τα χρέη των ΤΟΕΒ αποτελούν ανοιχτή πληγή και πρόβλημα δισεπίλυτο .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.