Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

“Η έκπτωση στη Δημοκρατία δεν είναι ξαφνική παράκρουση, είναι το ασορτί ρούχο του οικονομικού νεοφιλελεφθερισμού”

“Η έκπτωση στη Δημοκρατία δεν είναι ξαφνική παράκρουση, είναι το ασορτί ρούχο του οικονομικού νεοφιλελεφθερισμού”

 

Πολύ ξύλο έπεσε, πολύ ξύλο πέφτει και προβλέπετε να πέσει πολύ ξύλο ακόμα στην Ελλάδα και στην πόλη της γλαυκός.

Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος

Πολλά τα πρόσφατα περιστατικά ανελέητων ξυλοδαρμών στην κοιτίδα της Δημοκρατίας! Θα έλεγε κανείς με μια πρώτη ματιά ότι η κυβέρνηση εξοφλεί γραμμάτια προς την ακροδεξιά πελατεία της, ότι θα πατάξει ότι (της) είναι ενοχλητικό. Ήταν προεκλογική εξαγγελία που υλοποιείται, ήταν υπόσχεση κι έγινε πράξη όπως θα έλεγαν και τα υπό διεύρυνση παιδιά που κυβερνητικά απήλθαν.

Τα περιστατικά ξυλοδαρμών και κρατικής βίας και οι πολιτικές πρακτικές Χρυσοχοΐδη είναι δύσκολο να αναθεωρηθούν απ’ τους κυβερνώντες. Σίγουρο όμως είναι ότι αυτές οι πολιτικές είναι απότοκες του γενικότερο κλίματος του ακραίου οικονομικού νεοφιλελευθερισμού ανά τον κόσμο, που έχει ανάγκη την κατά χώρες και τόπους  κρατική βία απέναντι σε κάθε διαφορετική φωνή και στάση ζωής.

Ωστόσο αυτές οι πολιτικές είναι καταδικαστέες ως απάνθρωπες και πρέπει όλοι όσοι σκεπτόμαστε δημοκρατικά, να απαιτήσουμε άμεσα να σταματήσουν!

Όμως, αλήθεια τι είναι ο οικονομικός (νεο)φιλελευθερισμός έτσι όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, ή όπως αντίστοιχα έχει εμφανιστεί στο παρελθόν; Οι οικονομολόγοι όλης της πολιτικοϊδεολογικής γεωγραφίας(απ’ τον πιο συντηρητικό ως τον πιο επαναστάτη), αλλά και κάθε σκεπτόμενος-χωρίς παρωπίδες άνθρωπος, παραδέχονται, με επιμέρους διαφοροποιήσεις ίσως στις διατυπώσεις, πως πρόκειται για το στυγνό νόμο του ισχυρού, για το νόμο του οικονομικά ισχυρού που κάνει ότι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, μόνο και μόνο για να γίνει πιο ισχυρός ή δυνατόν να γίνει πανίσχυρος.

Οι ισχυροί του πλούτου που μπορούν να αλλοιώνουν ή να αγνοούν τελείως τη θέληση των λαών και να επιβάλλουν το δικό τους,αλλάζοντας ακόμα και σύνορα χωρών, αγνοώντας διεθνείς συνθήκες, τσαλακώνοντας κυβερνήσεις και κόμματα στα μέτρα τους, αρκεί να υπηρετούν τις κεντρικές επιλογές τους.  Βλέπε εξαφανίσεις περιουσιών από ξένα funds,βλέπε Βιορευστά, βλέπε Ανεμογεννήτριες, βλέπε εξορύξεις υδογοναθράκων, βλέπε παραχαράξεις ΑΟΖ.

Τα παραδείγματα πολλά στην Ευρώπη και στην υφήλιο!

Κραυγαλέα η καθ’ ημάς περίπτωση, όπου η χώρα είναι δεμένη χεροπόδαρα από τους «δανειστές», εξ αιτίας των  πολιτικών, που δεκαετίεςεξυπηρετούσανκι ακόμα σήμερα εξυπηρετούν ξένους οικονομικούς οίκους και τράπεζες, αλλά και ντόπιους τυχοδιώκτες, σε βάρος της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας.

Μνημόνια, αλλαγές αποφάσεων δημοψηφισμάτων, φτωχοποίηση μέχρι εξαθλίωσης και βέβαια καταλήγουμε στον μαύρο  πρωτογονισμό, όπου ο δυνατός απέναντι στον αδύναμο χρησιμοποιεί το ανελέητο θεσμικό ξύλο, πα να πει διαπιστευτήρια βαρβαρότητας και μηνύματα ενός ιδιότυπου ολοκληρωτισμού!

Δυστυχώς αντί για ενίσχυση του δημοκρατικού φρονήματος των ανδρών της αστυνομίας, τους ωθούν σε νοοτροπίες  μίσους και φασισμού!

Δυστυχώς η επέλαση των ακροδεξιών πολιτικών έχουνπολιτικούς προδρόμους ανεγκέφαλους που παραδόθηκαν στην αίγλη της εξουσίας, αγνοώντας πατρίδα, δημοκρατία και κοινωνία!

Δυστυχώς αυτοί που διαχρονικά έχουν καταστρέψει πατρίδα, οικονομία και κοινωνία, δεν μπορούν να συνδέσουν το δίκιο και τη νομιμότητα!

Όμως  ο άνθρωπος  δε γίνεται να ξανανέβει στα δέντρα! Θα μείνει στη γη και ΟΡΘΙΟΣ!

Οι ανθρωπιστικές ιδέες δε μπορεί παρά να ξανανθίσουν και να γίνουν πολιτικές!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.